SAMSUNG CAMERA PICTURESOf het weer nu goed is of niet, dat maakt voor de volgende 10 tips helemaal niks uit. Nouja, helemaal niks is misschien een beetje zwart-wit. De tips zijn bedoeld voor het hele gezin, maar mocht er iemand ontbreken is het geen probleem. Een aantal tips zijn voor buiten en een aantal voor binnen. Maar uiteraard kun je daar ook je eigen regels voor hebben. Ik bedoel: bij mij mogen ze binnen niet badmintonnen maar toen we een slaapkamer helemaal leeg hadden en het regende mochten ze daar hun gang gaan. Nog leuker om zelf ook nog tip(s) achter te laten hieronder.

Tip 1: Badminton 7210041

Met zijn tweeën kun je buiten het spel Badminton spelen. Mochten er meer kinderen of volwassenen mee willen spelen kun je afwisselen met elkaar.
Kosten: Een houten Badminton set is te koop bij Lobbes.nl voor €3,99 (shuttle inbegrepen).

3910023aTip 2: Tikkertje

Persoonlijk wil ik graag aan mijn gezondheid werken. Zowel mijn conditie alsook mijn figuur vind ik belangrijk. Maar een stuk doelloos rondrennen? Mij niet gezien!
Maar hoe leuk is het om samen met de kinderen actief tikkertje te spelen? Als ouder zijnde kun je aan je conditie werken en ook de kinderen werken aan hun conditie. Bovendien is het nog eens ontzettend leuk en leerzaam. Want winnen en verliezen behoren ook bij het spel.
Kosten: Gratis

22087_1Tip 3: Wie heeft het gedaan?

Een spannend gezelschapsspel is natuurlijk heel erg leuk om samen te spelen. Het spel “Wie heeft het gedaan?” speel je met 2, 3 of 4 personen.
Probeer de magische ring zo snel mogelijk terug te krijgen zodat het koninkrijk beschermd is tegen de boze tovenaar. Door middel van de elektronische schatkist kan er gecommuniceerd worden met de dieren, die weten wie de dief is. Samenwerking is een pré om de magische ring te vinden!
Kosten: Het spel is te koop bij Lobbes.nl voor €49,99.

imagesTip 4: Kamer veranderen

Hoe leuk is het om een (slaap)kamer helemaal leeg te maken, alles uit te zoeken en helemaal opnieuw in te richten. Alle kapotte artikelen gaan in de container. De spullen waar je niks meer mee doet in een doos te stoppen voor een rommelmarkt of andere verkoop plaats en alles wat je nog wilt gebruiken een plaats te geven in de her-ingerichte kamer.
Kosten: gratis tenzij je gaat beginnen aan verven, behangen en noem maar op.

Tip 5: Smash ‘n Splash 1920280a

Op een zomerse dag is het natuurlijk erg leuk om met water te spelen. Met de Scatch Smash ‘n Splash Set kun je tennissen aan het water, in de tuin of elders. De balletjes worden in het water gedoopt en het tennisspel kan beginnen. Grote kans dat je nat wordt en ontzettend veel plezier beleefd.
Bij meerdere personen kun je ook het spel Lummelen toepassen.
Kosten: De Smash ‘n Plash speelset is te koop bij Lobbes.nl voor €6,99

5631399eTip 6: Picknicken in de speeltuin

In de ochtend worden er eerst met zijn allen lekkere en meeneembare hapjes gemaakt. In een mooie tas, mand of rugzak wordt alles meegenomen. Ook drinken mag uiteraard niet ontbreken. Voor vertrek, zeker bij zonnig weer, even de kinderen insmeren met een zonnebrandcrème die geen vlekken achter laat in kleding. Nu ben je goed voorbereid klaar voor vertrek of moest er toch nog iemand naar het toilet?
In de speeltuin kun je een heerlijke picknick houden en kan er uiteraard volop gespeeld worden.
Kosten: spelen in de speeltuin is gratis, eten is kosten naar behoefte.

collage-2015-09-28Tip 7: Knikkeren

Toen ik zelf klein was, waren de knikkers niet aan te slepen. Op kleine open ruimte werd een kuil in de grond gemaakt als pot. Van te voren werden de regels afgesproken en het aantal stappen vanaf de pot en het spel kon beginnen.
Mocht je geen geschikte ondergrond hebben om zelf een pot in te maken zijn er mooie potten te koop. Door het opstaande randje wordt het bovendien ook nog uitdagender om de knikker in de pot te krijgen.
Kosten: knikkers zijn te koop in verschillende soorten en maten. Ook zijn er op Lobbes.nl knikkerzakken te koop. De prijzen hiervan verschillen. De knikkerpot met knikkers is bij Lobbes.nl te koop voor €1,99.

Tip 8: Spelen in of met zand 1420202b

Dat kinderen graag in zand spelen is algemeen bekend. Het is natuurlijk nog leuker om samen met het zand te spelen. Met de Zand IJsjesset kunnen er zand ijsjes gemaakt worden. Tevens kan er een ijswinkel nagespeeld worden, gegarandeerd speelplezier!
Kosten: de Zand IJsjesset is te koop bij Lobbes.nl voor €1,99.

1420015aTip 9: Waterpret

In een zwembad is het heerlijk vertoeven met erg zonnig weer. Mocht het iets frisser zijn, of je hebt eens geen zin in gesleep met emmers dan is er uiteraard de optie om met water te spelen zonder een zwembad. De emmer met waterpomp werkt echt en zorgt voor veel plezier. Geef samen de plantjes water, kiep elkaar nat met een emmer water of maak een wedstrijd water pompen.
Kosten: de emmer met waterpomp is bij Lobbes.nl te koop voor €4,99.

tiptoi2Tip 10: TipToi de magie van het lezen

Alles wat geleerd is op pijl houden, alvast warm lopen voor groep 3 of spelen omdat het leuk is. Wat de reden ook is met TipToi de magie van het lezen kan het allemaal. Het spel is geschikt voor kinderen van 5 tot 9 jaar. maar ook de oudere kinderen in het gezin vinden het niet vervelend om het spel mee te spelen. Het begrijpend lezen waar de oudste heel erg veel moeite mee heeft wordt zo leerzaam geoefend, maar ook goed luisteren naar de opdrachten en tegen je verlies kunnen zijn vaardigheden die bij het spel horen. Wie heeft de raaf gevonden en mag de opdracht voltooien?
Kosten: TipToi de magie van het lezen is bij Lobbes.nl te koop voor €19,99. De stift om het spel mee te spelen is bij Lobbes.nl te koop voor €36,99

Deze tips zijn tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Ravensburger.com en Lobbes.nl.

/Miranda Young

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.