De Karp-methode nu ook in Nederland!
Dé uitknop voor huilende baby’s!

De Amerikaanse kinderarts Harvey heeft dé uitknop voor huilende baby’s ontdekt. Karp is gróót in de VS. Door een simpele methode krijgt hij baby’s die (excessief) huilgedrag vertonen, binnen de kortste keren stil. Karp verschijnt als babyexpert bij Dr Phil, ABC en ook in USA Today om te vertellen over de methode waarmee je de huilknop als het ware kunt uitzetten. De Universiteit van Amsterdam, the University of Southern California School of Medicine en het Tergooi ziekenhuis doen nu ook wetenschappelijk onderzoek naar zijn methode. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

De Karp-methode bestaat uit vijf stappen, de magische vijf. Door deze stappen toe te passen wordt de ‘troostreflex’ opgewekt, aldus Karp

De vijf stappen van Karp zijn:

Inbakeren:        inbakeren met de armpjes strak omlaag tegen het  lijfje

Zijligging:          de baby op de zij vasthouden

Sussen:               bij het oor sissen: shh!

Wiegen:              heen-en-weer wiegen

Zuigen:               de baby laten zuigen op bijvoorbeeld een speen

De Karp-methode is gebaseerd op het idee dat een baby niet negen, maar twaalf maanden in de baarmoeder had moeten zitten en dus nog niet helemaal ‘af’ is bij de geboorte. In de eerste drie à vier maanden na de geboorte, die Karp het missende vierde trimester van de zwangerschap noemt, kun je op deze manier de situatie in de baarmoeder zo veel mogelijk nabootsen.

De Engelse kinderarts Carole Lasham, al bijna twintig jaar werkzaam in het Tergooi in Blaricum, is enthousiast over de karp-methode, omdat zij nu ouders daadwerkelijk kan helpen om hun baby stil te krijgen. Lasham reisde vijf jaar geleden af naar Amerika om kennis te maken met de kinderarts. Sceptisch als ze was, geloofde ze niet in de ‘wondertaferelen’ van de Amerikaan. Maar nu is ze overtuigd: “Als ik ouders met gezonde, maar (excessief) huilende baby’s de Karp-methode aanraad, werkt het gewoon bijna altijd.” Carole Lasham heeft inmiddels veel ervaring met deze methode in de dagelijkse praktijk  en heeft nu het praktische boek De Karp-methode voor de Nederlandse markt geschreven. Met dit boek kan elke ouder van een jonge baby, maar kunnen ook professionals de Karp-methode effectief toepassen.

De Karp-methode was eerder te zien bij EenVandaag.

De Karp-methode
Auteur: Carole Lasham
Prijs: € 19,99
Verschijningsdatum: 22 juli 2014
ISBN: 9789021557311
Kosmos Uitgevers

Je kunt het boek hier bestellen voor € 19,99

WINNEN!
Wij mogen 1 exemplaar weggeven van dit boek.
Stuur een mailtje met daarin je gegevens naar [email protected] ovv Karp Methode

Deze actie is inmiddels afgelopen. Anna de Boer (Leeuwarden) heeft gewonnen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.