trak1Onze kleuter is niet naar een creche of peuterspeelzaal geweest, dus zij mocht op haar derde schooldag trakteren voor haar vierde verjaardag. Bij het bladeren in de reclamefolders ruim een week geleden zag ik een plaatje van de Gezonde Traktatiebox van de LIDL. De box kost 2,49 euro en is verkrijgbaar in twee thema’s: Beestenboel en Kasteel en is vanaf 11 augustus verkrijgbaar. Omdat onze dochter een van de eersten zou zijn die zou trakteren wilde ik deze box wel kopen.

De box bevat materialen voor 25 traktaties, wanneer je de hele trak2beestenboel op zou zetten zou je een hele diversiteit aan tractaties krijgen. Van beplakte halve bananen tot mandarijnen en van door apen omringde halve kiwi’s tot kleine en grote fruit­/ groentespiezen. Wij dachten dat het voor onrust kon zorgen in de kleuterklas en hebben ons beperkt tot de kleine en grote spiezen. Daarom hadden we wel 2 boxen nodig om 30 stokjes te kunnen vullen.

De glazen taartschaal is omringd met een grasstrook, dat maakt het tot een geheel. We hebben de aapjes eraan vastgeniet. De grote leeuw in het midden en prikken maar. Kaas, druiven, snackpaprika, worst, komkommer, tomaat, knakworstjes, doosjes rozijnen, Nibb­it Rings vanalles kan je aan prikken binnen de traktatieregels van uw school.

Aan de kleine prikkers is ruimte voor twee stuks, tenzij je heel zuinig snijdt. We hebben het voor schooltijd samen gedaan met onze kleuter en alleen dat al was een feest. En het resultaat mag er zijn!

trak3Achter deze box zit een hele filosofie en programma: FitFoodFun­Factor zet zich in voor een gezonde leefstijl bij kinderen. Het is een gezamenlijke activiteit van LIDL, de Nederlandse Hartstichting en het Voedingscentrum. LIDL wil een positieve bijdrage leveren aan het maatschappelijke probleem van overgewicht bij jonge kinderen en laat samen Frank & Jan zien dat snoepen ook gezond kan!

Mocht u geen LIDL in de buurt hebben of wanneer de boxen al vaker zijn gebruikt in de klas van uw kind, dan is er nog een varieteit aan traktatieprikkers te koop bij verschillende webshops. Ook zijn er vele voorbeelden van zelf­te­maken bamboeprikkers op het net.

Mocht u zelf een gezonde traktatietip hebben dan vraagt LIDL deze in te zenden per email met een foto of een tekening. De beste tips kunnen ‘Toptraktatie van de maand’ worden op de internetpagina en kunnen zelfs uiteindelijk gebundeld worden in een boek vol gezonde traktaties.

Dit alles maakt het trakteren uit mijn jeugd weer tot iets hips, met als voordeel dat er geen halve meloen wordt lekgeprikt en het brok oase gewoon voor het kerststukje kan worden gebruikt.

/lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.