takkieHet is geen nieuw uitgebracht spel, ik weet het, maar het stond al heuuuuul lang op het verlanglijstje van onze dochters. Gelukkig kreeg de kleuter hem voor haar verjaardag. In 2010 is Takkie Kakkie genomineerd tot speelgoed van het jaar. En wat hebben we weer een lol gehad met een kleuter met een poepfobie en een schoolmeid zonder geduld. Zelfs de dreumes had een schep vast en wat de enige die de poep niet vies vond.

Takkie Kakkie kan gespeeld worden met 4 spelers, is vanaf 4+ en is goed voor een speelduur van 15 minuten. Iedereen krijg een schepje en de dobbelsteen bepaald of je 1,2 of 3 maal mag pompen, een beurt over moet slaan of je je schepje met een ander mag ruilen. Degene die het eerst 3 drollen op zijn schep heeft is de winnaar.

Iedereen voorzien van drinken, zit op zijn plek, heeft een schep en beginnen maar! Ik pas de hoeveelheid voer aan volgens de gebruiksaanwijzing en breng het met het voederbotje in bij de Teckel. Teveel of te weinig voer is niet goed, maar daarover later meer.

We rollen gemotiveerd met de dobbelsteen, we pompen wat af, geven de dobbelsteen en pomp door en af en toe een schepje. De kleuter wil niet bij het achtereind van de teckel zitten en de schoolmeid blijft in zijn hol gluren waar de poep blijft.

Het potje met overgebleven neongeel hondenvoer doet ondertussen dienst als scheetjes pot. Hilariteit alom, maar waar blijft de drol en ja hoor! Precies bij de goede, bij de kleuter, valt de drol op haar schep! Blij als ze haar schepje door mag geven.

Het tweede voederbotje toegediend verstrijken de minuten, maar ook de motivatie, waar blijft de tweede drol. De dreumes proeft wat van de eerste drol, we pompen wat af en de totale speeltijd van 15 minuten al allang verstreken en ons drinken op.

De schoolmeid blijft gluren, de kleuter gaat iets anders doen en ik lees ondertussen de achterzijde van de gebruiksaanwijzing. Ik heb teveel voer gegeven, iets te slordig en nu heeft de teckel een opstopping. Gelukkig is dat heel snel opgelost door er wat lauwwarm water door te laten stromen en vloept de opstopping eruit. Even de teckel afdrogen en we dobbelen weer door.

Kortom het was het wachten meer dan waard, we zijn erg blij met ons nieuwste huisdier. Welkom Takkie Kakkie, pas op voor de dreumes want zij bijt!

Je kunt Takkie Kakkie o.a. kopen bij bol.com en Intertoys.

/lmcmr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.