Van vrijdag 9 tot en met zondag 18 april is het in heel Nederland feest tijdens de derde landelijke Kindermuziekweek. Tien dagen lang online activiteiten, georganiseerd door meer dan tachtig deelnemers. Van interactieve muzieklessen en livestreams tot aan workshops en complete online concerten. De Kindermuziekweek zit vol met variatie. En nog leuker: heel veel is gratis toegankelijk!

 

Interactief online programma

Na het daverende succes van de eerste nationale editie in 2019, moest de Kindermuziekweek in 2020 door corona ‘opeens’ online. Dit jaar is de organisatie daarop voorbereid en alle partners en deelnemers door heel Nederland hebben een gevarieerd en interactief online programma samengesteld voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Van 9 tot en met 18 april kun je bijvoorbeeld elke dag om 15 uur online gratis muzieklessen volgen. Vroege vogel? Doe dan op iedere doordeweekse dag mee met een muzikale Energizer van Méér Muziek in de Klas. Vanuit de Doelen kun je de hele week elke dag een ander lied leren uit het Rotterdams Songbook en natuurlijk wordt de week spetterend geopend in Het Concertgebouw met een optreden van UNITY, het Leerorkest en musici van het Nedpho. Maar er is nog veel meer. Wat dacht je van een festival in een festival (Vakantietheater en Big Bang Festival) of pianospelen zonder piano? O, en vergeet niet te stemmen op de componist van het beste Kinderlied, wellicht schrijft hij of zij het nieuwe Kindermuziekweeklied van 2022! Kijk voor het hele programma op de website.

 

Credits: Focuss22-2-1

Speciaal voor scholen

Ook voor alle groepen van basisscholen licht de Kindermuziekweek een speciaal programma uit. Doe mee met de Nationale Opera en Ballet of bekijk een van de vele (live) streams die beschikbaar worden gesteld. Wil je liever puzzelen in een muzikale escaperoom of muziek maken in de slagwerktuin? En wist je dat je thuis je eigen soundlab kunt maken? Er is echt voor ieder wat wils. Voor docenten zijn er lespakketten te verkrijgen bij alle partners om de leukste digitale online ervaring met hun klas te hebben. En speciaal voor de Kindermuziekweek componeerde Jeroen Schipper, winnaar van de Willem Wilminkprijs 2019 voor beste kinderlied, het nummer ‘Muziek Kan Altijd’, geproduceerd door 123ZING, wat je zelf of met de klas kan instuderen.

Kindermuziekweek

De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Noord Nederlands orkest, Stichting Kunstzinnig Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Ballet en de Willem Wilminkprijs en wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting STAP, BUMA Cultuur, Triodos Foundation, Freek en Hella de Jonge Stichting, Fonds 1999, Stichting de Weile Ogier, Stichting Elise Mathilde Fonds en Hendrik Muller Fonds en al onze deelnemers. 123ZING is sinds 2021 educatief partner.

Kijk voor alle activiteiten op www.kindermuziekweek.nl

Uitgelichte afbeelding: Perspagina kindermuziekweek 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.