Het klassieke Levensweg heeft een moderne update gekregen! Na meer dan 60 jaar vond Hasbro dat het tijd was om het spel aan te passen aan de hedendaagse samenleving. In het nieuwe Levensweg hebben de traditionele keuzes die tijdens het spelen op je pad komen, plaats gemaakt voor inclusiviteit. Alles kan en mag, zoals trouwen en kinderen nemen, maar het verschil is dat zulke dingen niet langer verplicht zijn in het spel. In plaats daarvan kan je je leven nu precies inrichten zoals jij dat wil. Met deze update breekt voor Levensweg net als voor Monopoly, dat dit jaar compleet nieuwe Algemeen Fonds-kaarten krijgt, een nieuw tijdperk aan.

Jouw gezin kan in deze nieuwe versie van Levensweg ook bestaan uit twee vaders, twee moeders of gewoon uit jezelf terwijl je in je elektrische auto (die je hebt gekocht tijdens je midlifecrisis) over het bord scheurt. Of je nou bewust kiest voor een leven zonder of met kinderen, je bent altijd vrij om een flitsende carrière te maken en te genieten van al je hobby’s. Over hobby’s gesproken: er is een schat aan moderne vrijetijdsbestedingen bijgekomen, zoals een crowdfunding-campagne opzetten, kattenfilmpjes opnemen die volledig viral gaan en, niet onbelangrijk, het milieu redden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Marijn ter Hofsté, Brand Manager Benelux bij Hasbro Gaming: “Levensweg werd in 1960 voor het eerst geïntroduceerd en ligt inmiddels bij menig Nederlander in de spelletjeskast. Hoewel er in de voorbijgaande jaren verschillende nieuwe versies van het bordspel op de markt zijn gebracht, heeft het nog niet eerder zo’n grote update ondergaan als nu. Die update is belangrijk: door technologische ontwikkelingen ontstaan er steeds meer nieuwe carrièremogelijkheden en ook de gezinssamenstellingen zijn veranderd. Deze nieuwe versie van Levensweg weerspiegelt die moderne samenleving en enthousiasmeert ook nieuwe generaties om even op te gaan in een fantasieleven.

Naast het moderniseren van de levenskeuzes heeft Hasbro deze update ook aangegrepen om het spel een visuele make-over te geven. Zo is het bord nog kleurrijker geworden en zijn de pinnetjes niet meer alleen in roze en blauw beschikbaar, maar ook in groen, oranje, geel en paars. Met al deze aanpassingen is Levensweg hét spel voor een spelletjesavond met je eigen moderne huishouden of, als het straks weer kan, met je leukste vrienden en familie – jong én oud! Ontsnap even uit het lockdownleven door je nieuwe pinnetje in je elektrische auto te zetten en rij zo je fantasie-horizon tegemoet.

Het vernieuwde Levensweg is vanaf nu verkrijgbaar bij o.a. Intertoys en Wehkamp voor een adviesprijs van 29,99 euro.

Een gedachte over “Levensweg-bordspel krijgt nieuwe, moderne versie!

  1. O ja deze hadden wij vroeger ook. Wn wrg veel gespeeld. Duurde nwt iets minder lang dan monopoly Maar die is helemaal vergaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.