Brenda Janssen (24) en Merel Vingerhoets (23) onthulden vandaag het eerste exemplaar van het gezinsspel De Reis van 5 in de Efteling. De Reis van 5 stimuleert kinderen spelenderwijs nieuwe producten te proeven en met plezier gevarieerder en gezonder te leren eten. De Tilburgse jonge onderneemsters bedachten het spel en hebben dit in samenwerking met spelmaker Identity Games, Universitair Medisch Centrum Groningen, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Voedingscentrum en verschillende professionals geproduceerd. Tijdens de uitreiking werd het spel gespeeld door verschillende gezinnen.

Kinderen kruipen in de huid van een piraat en gaan op ontdekkingsreis. Ze veroveren de wereld door het uitvoeren van creatieve, uitdagende en lekkere voedingsopdrachten.

Liedy, moeder van Bente en Fenne: “Wanneer je een kind hebt dat moeite heeft met eten, weet je hoe fijn het is als eten geen gevecht meer is, maar als leuk ervaren wordt. De Reis van 5 bevat ontzettend leuke en creatieve opdrachten, variërend van ontbijt tot avondeten.”

Aeltsje Brinksma, verpleegkundig onderzoeker UMCG: “Het spel geeft ouders een instrument in handen om weer grip te krijgen op het eten van hun kind en het plezier in eten terug te brengen.”

Aldus Brenda Janssen en Merel Vingerhoets: ”We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt. Na ruim twee jaar onze hart en ziel in De Reis van 5 te hebben gestopt, is het nu zover. Vandaag lanceren we ons eigen spel in de Efteling voor alle betrokkenen. Een droom die uitkomt! Maar de ultieme droom is natuurlijk dat het spel werkelijk bijdraagt aan plezier aan de (eet)tafel en dat eten weer een feest wordt en blijft.”

De Reis van 5
Het spel is voor € 49,95 te koop en is verkrijgbaar via www.dereisvanvijf.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.