Naar een bungalowpark met een pre-puber én een peuter-puber zorgt voor enige uitdaging met betrekking tot het maken van de juiste keuze. Hoe ver willen we reizen? Welke faciliteiten vinden we prettig op het park, hoe moet de accommodatie eruit zien/wat moet er aanwezig zijn? Ik vertel hieronder wat ik belangrijk vind. 

Niet te ver van huis
Allereerst; ik zou nooit kiezen voor een bungalowpark waar ik uren voor in de auto moet zitten. Onze jongste wordt dan ontzettend onrustig en daar gaat de oudste zich aan irriteren. Gevolg: ruzie op de achterbank, plus een hoop gegil…no thanks, dan rij ik liever iets korter!  Op zoek naar een leuk park voor peuters (en grotere kinderen) in de buurt dus! Ik wil maximaal 1,5 uur rijden…dat is echt maximaal voor mij.

Kinderbungalow
Er zijn een aantal parken die speciale Kinderbungalows hebben, waaronder de parken van Landal. Deze zijn natuurlijk ideaal om te verblijven met een peuter (maar ook met een baby of groter kind natuurlijk). Vaak is er een kinderbedje waar je gebruik van kunt maken, maar ook een kinderstoel of een box. Voor grotere kinderen is er vaak een speciale kinderkamer ingericht met een mooi stapelbed en speelgoed. Ook is er aan de veiligheid gedacht en zijn er beveiligde stopcontacten, en in de huisjes met een trap zelfs traphekjes. Wij hadden zelfs in Landal Rabbit Hill een douchekop met een kikker en nog veel meer leuks, waaronder spelletjes. Oja en een recept voor het maken van pannenkoeken.. gewoon op de muur (zo kun je niets vergeten). Ik kreeg overigens laatst ook de tip dat Landal het land van Bartje ook de moeite waard is!

Speeltuin(en) + zwembad
Ik vind een zwembad wel echt een must! En heel eerlijk, de meeste kinderen vinden het gewoon heel fijn om lekker te zwemmen. Ook een speeltuin (of meerdere) hoort erbij. Kinderen moeten zo nu en dan eventjes kunnen uitrazen…en voordat ze in de gordijnen vliegen, kun je ze het beste eventjes los laten.  Overigens is een indoor speelparadijs ook een goed plan (vaak hebben ze dit wel op kindvriendelijke parken en anders eentje opzoeken in de buurt). 

Pretpark en/of dierentuin in de buurt
Ervaring leert dat je niet hele dagen op het bungalowpark wilt blijven. Het is leuk om er een dagje op uit te gaan. Zo zijn wij naar een dierentuin in de buurt geweest en daarna gaan eten in een restaurantje daar om de hoek. Zeker als je langer dan een weekend gaat is het goed om eventjes iets anders te doen dan bij de bungalow rondhangen of in de parkspeeltuin.

Animatieteam
Wij hebben de vorige keer gemerkt hoe fijn het is als je er een animatieteam aanwezig is. Ik zou nooit mijn kinderen afleveren en vervolgens wat anders gaan doen, maar het is toch wel heel prettig dat je op je gemak een drankje kunt drinken terwijl de kids lekker knutselen of de diertjes gaan voeren. Je hebt tenslotte als ouders zijnde ook vakantie, vergeet dat niet. En als ze het zat zijn, dan zoeken de kinderen je heus wel weer op, easy as that! Bungalowparken hebben vaak een mascotte en bij Landal is dat Bollo de Beer, die je vaak na een aantal weken een kaartje op je huisadres stuurt, als je een bericht achterlaat in zijn brievenbus.

Omgeving
Heerlijk  vind ik het, om in een bosrijke omgeving te verblijven. ‘s Ochtends hoor je de vogeltjes en zie je de eekhoorntjes rondrennen. Het leven van alle dag is eventjes vergeten en je bent echt eventjes weg…weg van thuis, weg van alles! Overigens is het ook heel erg gezond (en leuk) om wandelingen te maken door het bos. Er valt een hoop te zien en te leren, zeker voor een peuter. En als het regent, dan gewoon lekker met z’n allen in de plassen stampen!

Supermarkt in de buurt
Het is ontzettend handig om een winkeltje op het park te hebben, maar daar betaal je nou eenmaal een stuk meer dan in de reguliere supermarkt. Ik kijk dan ook altijd of er ergens een supermarkt in de buurt zit. Er moet al genoeg in de auto geladen worden, dus ik neem eigenlijk nooit zoveel boodschappen mee voor in het huisje. Ik haal dat als ik er ben, bij de supermarkt ‘om de hoek’. Dit scheelt je gewoon een heleboel geld.

Wat moet je niet vergeten?
Dingen die je echt niet moet vergeten zijn een favoriete knuffel, medicijnen (zetpillen bijvoorbeeld en ORS), verzorgingsproducten, (indien gewenst) een eigen kussen, zwemband, (indien nodig) zwemluiers, zwemvleugeltjes, (indien nodig) gewone luiers, voldoende kleding, wat klein speelgoed (niet teveel), fles of beker waar je kindje goed uit drinkt. Is het zomer en ga je naar een strandje, of genieten bij het buitenzwembad, neem dan altijd zonnebrand en after sun mee.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.