Onze puber gaat na de zomervakantie naar het VWO en dat vind ik best wel een ding. Cliché of niet, de jaren zijn voorbij gevlogen en mijn kleine mannetje is ineens nog maar 3 cm kleiner dan dat ikzelf ben. Binnenkort moeten we dus een aantal schoolspullen en andere zaken gaan aanschaffen voor hem….

Agenda

“Een agenda?” herhaalde hij mij toen ik het laatst tegen hem zei. “Waar heb ik die voor nodig, school heeft een app waar alles in komt te staan”. Noem me ouderwets, maar ik ben zelf nog altijd verknocht aan papieren agenda’s. Naast dat je er gewoon een kunstwerk van zou kunnen maken (ik had allerlei foto’s, Loesje kaarten, teksten van vrienden erin staan, dus mijn schoolagenda was altijd gigantisch dik), is het gewoon handig om in 1 oogopslag je cijferlijsten te kunnen zien, maar ook afspraken die je verder nog hebt staan. Eigenlijk gewoon een handig ding, wat leuk is om te bewaren voor later. Hij moet nog even aan het idee wennen, maar stond laatst bij de boekhandel wel al te kijken wat er allemaal te koop is. Ik wil je trouwens als tip meegeven dat je op Bruna.nl ook heerlijk kunt rondneuzen! De meeste pubers brengen toch al veel tijd door op het internet, dus dit maakt het allemaal nog een stukje makkelijker.

Fiets

Het rijden op een goede fiets is altijd belangrijk en zeker ook als je naar de middelbare school gaat. Je zult namelijk heel wat tijd op die fiets door gaan brengen.  Laat de fiets van je kind regelmatig nakijken door een erkende fietsenmaker, zodat je zeker weet dat deze veilig is. Houd ook in de gaten of alle verlichting goed werkt! Veiligheid voor alles! Leer je kind ook dat het vasthouden van je mobiele telefoon een boete kan opleveren.

Laptop

De gemiddelde middelbare school werkt al (soms volledig) met laptops. Ook onze zoon gaat naar een school waar dit het geval is. Zij hebben een laptop-plan, waarvoor een x bedrag betaalt moet worden per schooljaar. Na een aantal jaar kun je de laptop dan voor een symbolisch bedrag van 1 euro kopen van de school. Tot die tijd is de laptop eigendom van de school en staan zij ook garant voor het bijhouden van updates en software en is er ook een laptopdokter aanwezig, die zaken kan oplossen voor de leerlingen.

Rugtas

Een goede rugtas heb je wel nodig als je naar de middelbare school gaat. Je moet van alles meenemen, waaronder wat boeken, je agenda, schriften, een etui, je lunch, wat te drinken, je laptop en misschien nog veel meer. Als de tas niet zo goed in elkaar zit, dan loop je het risico dat alles door de bodem heen zakt…en nee, dat is echt niet cool! Daarnaast ook zonde van je laptop!

Smartphone

Deze hoeven we niet meer aan te schaffen, want een aantal weken geleden kocht meneer, van zijn eigen spaargeld, een nieuwe smartphone. Zijn vorige toestel was een oudje van mij, met een accu die het niet altijd meer even goed deed. Nu heeft hij een telefoon met extra power, zodat deze ook als hij per ongeluk een keertje niet wordt opgeladen, toch nog wel een poosje mee kan. Zijn earpods kreeg hij van ons, maar deze mag hij van mij alleen buiten in als hij ergens lopend naartoe gaat. Ik vind het namelijk ontzettend gevaarlijk dat scholieren met die dingen in hun oor op de fiets zitten. Kan ik het controleren? Nee….. Gaat hij ze dan toch op de fiets dragen? Wellicht….

Beeld: Shutterstock 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.