Oefenen met rekenen en redactiesommen is misschien niet het eerste waar een kind aan zal denken, als hij/zij een aantal vrije dagen of vakantie heeft. Mijn fanatiekeling, die na de zomervakantie alweer naar groep 7 gaat, vond het echter geen probleem om het een beetje bij te houden allemaal. De Bijlesmeester stuurde ons wat oefenmateriaal op om te reviewen en dat viel goed in de smaak.

Een stuk zelfverzekerder

Rekenen is niet zijn allersterkste vak, maar hij is er ook niet “heel slecht” in. Redactiesommen vindt hij wel wat lastig omdat je dan heel goed moet lezen, maar met wat oefenwerk erbij komt het vast en zeker wel goed. Met de honderden opgaven die er in de vier (!) boeken staan die hij kreeg, kan hij nog steeds vooruit. Eigenlijk doet hij nu ieder weekend wel een aantal bladzijden en dan ook om en om uit de verschillende boeken. Ik merk dat het hem een stuk zelfverzekerder gemaakt heeft en ook aan zijn cijfers is te zien dat het hem goed doet. De boeken van De Bijlesmeester zijn van goede en hoogwaardige kwaliteit, dus als de kleine broer er een keertje mee gooit (ja, dat doet hij weleens) dan is het niet zo dat alles meteen verkreukt of gescheurd is.

Bijles aan huis

Soms hebben kinderen met bepaalde vakken op school wat ondersteuning nodig. De Bijlesmeester biedt hiervoor bijles aan huis. Zij zorgen ervoor dat het kind op een efficiënte manier kan leren. Moeilijke theorie wordt simpel uitgelegd, leerstrategieën worden aangeleerd  en alle vragen worden beantwoord. Het volgen van bijles biedt naast het normale schoolprogramma extra individuele ondersteuning die kinderen nodig kunnen hebben. De bijlessen worden thuis gegeven, zodat het kind op zijn/haar gemak is en daarnaast ook leert om zich te kunnen concentreren op het schoolwerk in de eigen omgeving. Op dit moment geeft De Bijlesmeester aan 500+ leerlingen van zowel de basisschool als de middelbare school deze extra ondersteuning. Indien je bovenstaande helemaal ziet zitten, dat kun je contact opnemen door direct te bellen naar 085-0604500 of door het “Maak kennis” formulier in te vullen. In de meeste gevallen kunnen de bijlessen binnen enkele dagen al van start gaan.

Huiswerkbegeleiding

De Bijlesmeester verzorgt huiswerkbegeleiding door heel Nederland voor alle vakken van de basisschool en middelbare school. Veel kinderen hebben moeite met het maken van huiswerk. Vaak komt dit door slechte concentratie of slechte begeleiding vanuit school .Individuele en professionele begeleiding van een huiswerkbegeleider is dan vaak een goede oplossing. De docenten van De Bijlesmeester zorgen voor begeleiding bij het maken van huiswerk en leren de kinderen verschillende leermethodes aan. Met een strakke huiswerkplanning en deze leermethodes halen de leerlingen betere cijfers, verbeteren zij hun studievaardigheden en verminderen ze overmatige stress.

Uitgelichte afbeelding: Mom helping her daughter do her homework from Shutterstock/Phovoir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.