Rugzakken zijn er in alle soorten en maten. Heb jij een rugzak nodig, dan is het belangrijk dat je de juiste rugzak kiest. Welke geschikt is voor jou, is afhankelijk van waar je hem voor gaat gebruiken. Om het allemaal wat makkelijker maken zet ik het e.e.a. hieronder voor je op een rijtje. 

Voortgezet onderwijs

Kinderen die naar de brugklas gaan, moeten opeens veel meer spullen mee naar school nemen. Er wordt dan heel vaak voor een Eastpak rugzak gekozen. Dit is ook niet zo vreemd, want dit zijn erg goede rugzakken waar je jaren mee vooruit kunt. Je krijgt zelfs garantie op de stiksels. Kinderen kunnen dus met een gerust hart veel boeken en dergelijke in deze tas stoppen, want deze tas kan dat gewicht aan. Veel van deze rugzakken hebben ook nog een speciaal vak voor de laptop. Tevens hebben zij een haakje waar je jouw sleutels aan vast kunt maken, zodat je aan het einde van de schooldag makkelijk jouw sleutel terug kunt vinden in jouw volle tas. Voor schooltassen wordt een minimale grootte van 19.5 liter geadviseerd, maar de meeste ouders kiezen voor een tas van ca. 40 liter inhoud.

Reizen

Als jij op vakantie gaat, heb je uiteraard weer een compleet andere tas nodig. Sommige mensen kiezen voor koffers, anderen voor een sporttassen en weer anderen voor een rugzak. Wat jij kiest is afhankelijk van het soort reis dat jij gaat maken. Als jullie gaan rondreizen, dan zijn rugzakken handiger dan koffers. Rugzakken met ventilatie op de rug zijn dan aan te raden. Als je een dagje de bergen in gaat, is een rugzak met ventilatie ook fijn, maar het is wel aan te raden om een wat kleinere tas mee te nemen (max. 30 liter). Als jullie met het vliegtuig op reis gaan,dan zijn koffers handiger, zodat je deze zonder problemen in het ruim mee kan laten nemen. Voor de handbagage is een kleinere tas dan handig.

Werk

Als jij een tas voor jouw werk nodig hebt, dan hoeft deze uiteraard niet zo groot als een schooltas te zijn. Als jij een laptop nodig hebt op jouw werk, is het fijn als daar een speciaal vak voor aanwezig is in de tas. Voor deze tassen worden meestal tassen gekozen die max. 30 liter inhoud hebben.

Dagje uit

Als je een dagje uit gaat, is het ook handig om wat spullen mee te nemen. Als je alleen weg gaat, is een kleine tas voldoende om mee te nemen. Je kunt hier wat eten en drinken in stoppen en dat is vaak voldoende. Als jij met jouw gezin weg gaat heb je wellicht wat meer spullen nodig. Een iets grotere tas is dan meer geschikt. Zorg wel dat je deze niet te zwaar maakt, anders wordt het lastig om deze de hele dag overal mee naar toe te dragen.

Hoe groot moet de tas zijn

Het is dus belangrijk dat jij een tas kiest die de juiste afmetingen heeft. Als de tas te klein is, past daar niet alles in en dat is erg frustrerend. Maar een te grote tas is ook niet prettig. Nadenken over hoeveel liter inhoud je nodig hebt, is dus essentieel.

Beeld: Little school students hurry on occupations from Shutterstock/unguryanu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.