Uitgeverij Young & Connected heeft het lesmateriaal van kinderkranten Kidsweek en 7Days openbaar gezet. Bij de kranten worden wekelijks lessen voor begrijpend lezen gemaakt. Deze lessen zijn nu zo ingericht dat leerlingen en scholieren ze zelfstandig thuis kunnen doen.

Gratis lessen begrijpend lezen voor thuis

Beide kranten worden naast thuis gelezen, ook gebruikt in de klas voor vakken als begrijpend lezen, Nederland en wereldoriëntatie. Vanwege het sluiten van de scholen heeft de onderwijsredactie de huidige lessen aangepast voor thuis.

De lessen van Kidsweek zijn te vinden via www.kidsweekindeklas.nl/thuis
De lessen van 7Days zijn te vinden via www.7daysopschool.nl/thuis

Naast de lessen begrijpend lezen hebben we ook leuke tips en spelletjes voor bij de krant. Deze tips worden verzameld in dit dossier voor ouders. Het dossier wordt de komende weken aangevuld met nieuwe content.

Over Kidsweek en 7Days

Kidsweek is een krant voor kinderen van 7 t/m12 jaar. In de krant lezen kinderen over het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Het serieuze nieuws wordt afgewisseld met luchtigere rubrieken, zoals raar-maar-waar-nieuws, dierennieuws, moppen en strips. 7Days is een krant voor jongeren vanaf 12 jaar en brengt naast het wereldnieuws ook relevante artikelen voor jongeren.

Als kinderen en jongeren veel weten over de wereld, dan begrijpen ze teksten beter en sneller. Hun algemene kennis is groter en daarmee ook hun woordenschat. Daarom kan lezen van de krant bijdragen aan nóg beter lezen. Het aanbod van verschillende onderwerpen, korte en lange artikelen zorgt ook dat er voor ieder wat leuks te lezen is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.