Uit recent onderzoek van de onderwijsinspectie blijkt dat ruim 15% van de kinderen de basisschool verlaat met een leesachterstand. Verder is het ook zo dat minimaal 5% van de kinderen in Nederland last heeft van dyslexie. Lezen is voor dyslectische kinderen vaak een struikelblok, terwijl plezier hebben in lezen juist de beste stimulans is om te oefenen met lezen. Uitgeverij Zwijsen en Disney bundelen hun krachten om ook kinderen die minder makkelijk lezen, enthousiast te maken voor boeken. De bekende Disney-klassiekers Frozen, Cars, Beauty and the Beast, Rapunzel, The Incredibles en The Jungle Book zijn daarom nu speciaal herschreven voor kinderen die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn.

Zoeklicht
Al sinds 1983 geeft Zwijsen boeken uit speciaal voor kinderen met dyslexie, onder de naam Zoeklicht. De teksten van deze boeken zijn eenvoudig (ze hebben een laag AVI-niveau), maar de verhalen zijn niet kinderachtig. In de loop der tijd is Zwijsen uitgegroeid tot expert op het gebied van boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Voor ieder kind een geschikt boek
Bij Zwijsen vindt ieder kind een boek. The Walt Disney Company staat bekend om haar verhalen voor jong en oud. Het lezen van deze verhalen wil Disney toegankelijk maken voor iedereen. Daarom hebben Zwijsen en Disney de handen ineen geslagen om boeken te maken voor kinderen die moeite hebben met lezen. Bekende Disney-verhalen als Frozen, Cars en Beauty and the Beast hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen. Hun aantrekkingskracht is groot bij kinderen van alle leeftijden. Zwijsen maakt deze originele Disney-boeken eenvoudiger en toegankelijker, zonder dat de magie van de boeken verloren gaat. Bovendien sluit Zwijsen 100% aan bij wat kinderen leren op school.

De eerste reeks bestaat uit:
*Frozen – Het verhaal van Anna & Elsa – 7+ – AVI M4
*Cars – Korte race verhalen – 7+ – AVI M4
*Rapunzel – Gids vol grappige, gekke weetjes en knutsels – 8+ – AVI M5
*The Incredibles – Draag nooit een cape! En andere tips voor helden – 8+ – AVI M5
*Beauty and the Beast – Gevangen in een boek – 10+ – AVI E5
*The Jungle Book – Samen sta je sterk – 10+ – AVI E5

De prijzen van de boeken variëren tussen de € 12,99 en € 14,99.

Gratis e-book
Naast de zes fysieke boeken, zijn er ook dynamische e-books beschikbaar. Via een interactief menu kunnen lezers lettertype, tekstgrootte, gekleurde lettergrepen en letterafstand aanpassen, maar bijvoorbeeld ook een definitie van een woord krijgen. Het lettertype dat gebruikt wordt in de e-books is het officiële Dyslexie-font. Bij het ontwerpen van dit speciale lettertype is er rekening gehouden met de verschillende uitdagingen die dyslexie met zich meebrengt. Zo is iedere letter uniek vormgegeven en zijn de letters deels dikker aangezet. Met het lettertype worden de meest gemaakte leesfouten voorkomen en het leesgemak voor lezers met dyslexie – en iedere andere lezer – vergroot. Daarnaast illustreren beelden het verhaal. Ook is het mogelijk het verhaal volledig of juist bepaalde woorden te beluisteren.

Het allereerste e-book COCO krijg je cadeau bij aankoop van de Makkelijk Lezen met Disney boeken. De volgende titels die in e-book uitkomen zijn: Disney●Pixar COCO, Disney●Pixar Cars 3, Disney’s Beauty and the Beast en Star Wars: A New Hope. De e-books zijn verkrijgbaar via iTunes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.