Onze peuter is alweer bijna 2,5 jaar en gaat het steeds leuker vinden op om stap te gaan. Waar we een jaar geleden echt nog wel eens met een huilend kind op de achterbank (of in een vol restaurant) zaten, is hij nu vaak ontzettend vrolijk en krijgt hij ook steeds meer geduld. Eigenlijk is het verschil ook al zichtbaar in vergelijking met een paar maanden terug, toen we in Turkije op vakantie waren. Als hij daar moest wachten, dan kon hij heel dwars worden en gaan gillen…zitten we nu op een terras, dan lijkt het wel of hij begrijpt dat er iets leuks aankomt (in dat geval vaak iets lekkers om te eten). We zijn aan het kijken of we binnenkort nog een weekendje weg België kunnen boeken, want nog eventjes eruit is toch wel erg lekker. Ik deel 3 tips voor als je een weekendje weggaat met een peuter!

Tip 1: Zorg voor voldoende vertier (en eten) op de achterbank
Wij hebben natuurlijk een pre-puber, die waarschijnlijk de hele rit met zijn neus boven zijn e-reader hangt, maar de peuter, ja die moeten we toch zien te vermaken. België is niet het einde van de wereld, maar de rit kan voor het gevoel van zo’n kleintje een eeuwigheid duren. Samen liedjes zingen, een boekje voorlezen, kiekeboe spelletjes doen…het hoort er allemaal bij, ook tijdens een autorit. Misschien is het zelfs een goed idee om naast hem te gaan zitten, zodat de oudste voorin kan zitten (en de radio kan bedienen). Wat ook echt niet onbelangrijk is, zorg dat er voldoende eten en drinken binnen handbereik ligt. Een hongerige peuter kan erg vervelend worden (ik spreek uit ervaring). Overigens geldt dit eigenlijk voor alle mannen binnen mijn gezin (haha, zei ik dat hardop?).

Tip 2: Kies een fijne accommodatie uit
Ik bedoel dus eigenlijk een huisje met eigen voorzieningen, waar je in een bed kunt slapen. Kamperen met een peuter kan prima hoor, maar het is niet altijd aan ieder kind besteed. Ik weet van mijn eigen kleine man, dat hij vele malen beter in een gewoon bed slaapt. Enne, midden in de nacht, met je toiletrol onder je arm, naar een sanitair gebouw lopen met een gillend kind is ook niet echt mijn idee van een relaxte vakantie. Als hij iets ouder is kunnen we er altijd nog voor kiezen om te gaan kamperen op Terschelling (jup, ik hou ervan!). En dan samen broodjes halen bij de bakker om de hoek. Voor nu, een huisje met een koelkast, oventje, toilet, douche en een bed graag! Ik zag al genoeg mogelijkheden voor een weekendje weg naar België voorbij komen, dus we gaan vast vinden wat we zoeken!

Tip 3: Vergeet de favoriete knuffel niet
O man, de oudste heeft me in het verleden wat hartverzakkingen bezorgd, door continu overal zijn knuffel te vergeten. Helaas hadden (en hebben) we er maar één, dus op vakantie deed ik niets anders dan steeds dat beest (miereneter met de naam Bees) in de gaten houden. Wat dat betreft doen we het nu beter, want de jongste heeft twee dezelfde knuffeldoekjes. Hij lijkt geen voorkeur te hebben voor één van de twee, want hij kauwt bij allebei op de pootjes (brrr…). Hoe dan ook, vergeten zal ik ze niet, want dan weet ik zeker dat we een probleem hebben…en op zo’n moment lijkt België dus wel het einde van de wereld.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.