school1“Denk eraan, morgen komt de schoolfotograaf”, hoor ik ouders elkaar waarschuwen in de gang. Ik hoor het aan en vervolg mijn weg. De volgende ochtend verloopt als altijd, een beetje gehaast, maar we komen op tijd. Dochterlief heeft zelf haar outfit uitgekozen en ik heb geen zin in een conflict. In de klas aangekomen hangt er een gespannen sfeer. Menig moeder probeert haar dochter te temperen en nog even snel een loshangend plukje haar met een schuifje in model te brengen. De jongens moeten stil gaan zitten en niet aan elkaars kleding trekken. Het regent wat en er wordt gevraagd aan de juf of we dan misschien vandaag het buitenspelen over kunnen slaan. Eindelijk heb ik het in de gaten, de schoolfotograaf komt vandaag. Ik kijk verschrikt naar dochterlief, ze huppelt door de klas met slaaphaar en een fatale kleuren combi. Ik begin te lachen en zeg net iets te hard:” Mijn dochter is de enige die reuze op zou knappen van een regenbuitje!” Oeps, als ik maar niemand beledigd heb.

school2Sgoolfotografie.nl kiest zijn eigen weg. De ouders van NU hebben waarschijnlijk een trauma opgelopen bij de fotograaf. Ze zien nog steeds bij het wekelijkse bezoek aan hun overgrootmoeder in het verzorgingshuis hun schoolportret van ruim 30 jaar geleden hangen. Kijk dat de toenmalige mode en haarstijl inmiddels achterhaalt zijn, wil nog niet zeggen dat we nog steeds voor een blauw achterkantje willen zitten. Precies dit is de reden dat Sgoolfotografie.nl het anders doet. Ze willen op school het kind vastleggen zoals het is. De stoere jongen, het verlegen meisje, liefhebbende zusjes, de olijke klas. Het wordt allemaal vastgelegd op de gevoelige plaat. STOP DIE STOMME SCHOOLFOTOGRAFIE!

Dat is niet het enige waar Sgoolfotografie.nl zich in onderscheid van andere fotografen. Ze hebben een uniek online bestelsysteem. Na het nemen van de schoolfoto’s krijgen de kinderen twee weken later een code mee naar huis. Met deze code kan de fotogalerij toegevoegd worden aan je account. Je kunt dus thuis online foto’s bestellen en alleen afnemen wat je wilt hebben. Dus geen, met veel milieubelastende chemie geproduceerde, afdrukken zo de prullenbak in. Alleen de klassenfoto of zelfs het leukste portret op canvas, alles kan. Niet meer klungelen met bestelbriefjes geven aan de juf, gepast betalen in een envelopje. Nee, helemaal volgens deze tijd. Online bestellen en de school heeft er geen gedoe aan. De foto’s uit de galerij zijn makkelijk te delen op sociale media of via ‘send to friend’ naar opa & oma door te sturen, zodat ook zij hun favoriete foto kunnen bestellen. Het hele schoolteam ontvangt ook de groepsfoto’s en een portretfoto als afdruk.

school3Voor degene die zich nou afvraagt hoe dat is afgelopen zo’n drie jaar geleden met onze oudste dochter. Ze is inderdaad lekker opgefrist van dat buitje, want die viel met bakken uit de hemel. Ze staat lekker eigengereid op de foto. Er is duidelijk te zien dat ze zichzelf enorm mooi vind, dus haar zelfvertrouwen spat ervan af. Eerlijk gezegd is het ons de opvolgende jaren niet meer gelukt om haar zo op de foto te krijgen. We hebben de foto in kleur (!) op het dressoir staan en krijgen er nog steeds complimenten over. Terwijl iedereen kan zien dat haar lunch bestond uit brood met appelstroop. Nee, dat laatste is gekkigheid. Ik denk dat we voor komend jaar maar weer een buitje bestellen in juni, want dan mogen we weer. Dit jaar voor het eerst samen met haar kleuterzus.

Mocht u in de oudercommissie zitten op school, of ben je gewoon een betrokken ouder en herken je je in dit verhaal. Trek dan aan de (school)bel! Neem een kijkje op de site van www.sgoolfotografie.nl en wijs degene die erover gaat op school de les.

Eindelijk leuke schoolfotografie!

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.