Het is bekend dat de meeste kinderen zich niet alleen goed kunnen vermaken met speelgoed, maar ook dat zij hun fantasie vaak veelvuldig gebruiken. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat ze geprikkeld blijven om zelf te gaan ontdekken. LEGO biedt speelgoed dat de creativiteit van kinderen stimuleert.

De keuze qua LEGO sets is reuze en er komen ook ieder jaar weer verschillende nieuwe varianten bij. LEGO is ijzersterk en gaat dus lang mee, maar het kan best prijzig zijn. Het is dus aan te raden om de LEGO aanbiedingen in de gaten te houden.

Fantasierijk speelgoed

Het spelen met LEGO zorgt ervoor dat kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en ze zich dus urenlang kunnen vermaken. Je kunt met de blokjes tenslotte bouwen wat je wilt en dan ook nog eens met allerlei verschillende kleuren. Ook zijn er blokjes in verschillende vormen, wat het extra uitdagend maakt. Je bouwt met gemak de mooiste kastelen en droomhuizen, gewoon helemaal naar jouw eigen smaak.

Stimuleert het samen spelen

Kinderen kunnen van nature niet meteen samen spelen. Het is iets wat ze gaandeweg moeten leren. Met behulp van LEGO kun je ze dit op een gemakkelijke manier leren. Geef de kinderen een opdracht en zorg dat ze samen iets moeten bouwen. Misschien eerst hetzelfde naast elkaar, maar later ook echt gezamenlijk.

Samen spelen is een eerste stap richting de groepsopdrachten die uiteindelijk op school moeten worden uitgevoerd. Samen werken is een vaardigheid die hier uiteindelijk bij komt en waar je de rest van je leven iets aan hebt.

Je kunt natuurlijk ook samen met je kind beginnen aan een LEGO set. Naast dat je een leuk momentje samen hebt, kun je je kind meteen nog veel meer aanleren dan alleen het samen spelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van de verschillende kleuren en vormen.

Tijdloos karakter

LEGO heeft een tijdloos karakter en eigenlijk heeft iedereen er wel eens mee gespeeld. Waar je als klein kind start met het bouwen van eenvoudige gebouwen (met DUPLO), kun je later de creativiteit een beetje opschroeven door aan de slag te gaan met wat moeilijkere bouwwerken of bijvoorbeeld technisch LEGO. Ook zijn er natuurlijk de diverse sets, welke binnen een thema vallen. Denk bijvoorbeeld aan Disney LEGO of LEGO 10293 Santa’s Visit, waar je met plezier aan kunt bouwen. Deze laatste set is natuurlijk erg geschikt om cadeau te doen tijdens de koude decembermaand.

Gelukkig zullen de meeste kinderen (en soms zelfs de volwassenen) niet snel uitgebouwd zijn met LEGO. Dit heeft te maken met onze fantasie die oneindig veel mogelijkheden biedt, hoe jong of oud je ook  bent!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.