Verhuizen met minder stress: deze dingen moet je regelen voordat de verhuizers komen! Het kan allemaal een stressvol, tijdrovend en kostbaar proces zijn. Maar dat hoeft dus eigenlijk niet! Als je alles goed regelt, dan komt het uiteindelijk allemaal op z’n pootjes terecht. Deze dingen moet je regelen voordat het verhuisbedrijf jouw verhuizing op de agenda zet.  

Maak een begroting

Wat kosten verhuizers? Misschien heb je je er nog niet eerder mee bezig gehouden. Het is van groot belang dat je voordat je gaat verhuizen een begroting voor jezelf maakt. Je wilt tenslotte niet voor verrassingen komen te staan. Wat wil je precies gedaan hebben? Laat je het verhuisbedrijf alles inpakken en vervoeren, of pak je zelf alles in om het vervolgens alleen te laten inladen en wegbrengen? Wat is het uurtarief van het verhuisbedrijf? Daarnaast kunnen andere factoren ook nog een rol spelen als het op de kosten aankomt;

 • Is er een verhuislift nodig ( kan eventueel geld en tijd besparen)
 • Zijn uw spullen al ingepakt in verhuisdozen ( kan veel schelen op de kosten)
 • Moet er nog demontage werk verricht worden
 • Hoeveel verhuizers zijn er nodig?
 • Kan er nabij de woning geparkeerd worden
 • Verhuis buiten file momenten

Zorg dus dat je goed voor jezelf in kaart brengt wat je precies kunt missen!

Doneer oude spullen die je niet meer nodig hebt

Voordat je gaat verhuizen is het belangrijk om eens goed na te gaan wat je eigenlijk allemaal niet meer nodig hebt. Spullen die je niet meer nodig hebt, schenk je bijvoorbeeld aan een goed doel of je verkoopt het via Marktplaats. Doneer je kleding aan Goodwill, Leger des Heils of andere soortgelijke goede doelen. Ze verkopen je kleren voor geld of geven ze weg aan mensen die alles een stuk harder nodig hebben dan jij.

Gebruik dozen en verpakkingsmaterialen

Verhuizen zonder je spullen in te pakken is natuurlijk geen doen, dus zorg voor voldoende verpakkingsmaterialen;

 • Gebruik dozen voor breekbare voorwerpen zoals borden en glaswerk
 • Je kunt ook verpakkingspinda’s gebruiken voor breekbare artikelen
 • Gebruik noppenfolie om waardevolle spullen te beschermen
 • Gebruik tape om dozen te verzegelen. Zorg ervoor dat uw tape sterk genoeg is om alle items tijdens het transport bij elkaar te houden.
 • Gebruik een checklist: zet alles wat je meeneemt op deze lijst, zodat je niets kunt vergeten/achterlaten.

Begin vroeg met inpakken

Zorg ervoor dat je al je dozen en verpakkingsmateriaal op tijd in huis hebt. Je wilt niet op het laatste moment als een kip zonder kop rondlopen, op zoek naar dozen of noppenfolie. Begin eerst met grote dingen, deze zijn gemakkelijker in te pakken dan kleinere spulletjes. Vraag gerust om hulp als het je niet lukt om het allemaal op tijd ingepakt te krijgen. Zorg dat er voldoende eten en drinken is voor degene die je komt helpen en maak er iets gezelligs van.

Schrijf op iedere doos wat erin zit

Schrijf op iedere doos wat erin zit en naar welke ruimte deze moet worden gebracht. Als de verhuizing eenmaal bezig is en de uitpakhulpen staan klaar in het nieuwe huis, doe je hier iedereen een plezier mee. Zet het ook op de doos als er breekbare spullen inzitten.

Pak je spullen op deze manier in

Verpak kleding in plastic zakken om ze tegen vocht te beschermen. Stop je schoenen in schoenendozen. Verpak alle boeken, cd’s, dvd’s en Blu-rays in een doos met een duidelijk label. Als je breekbare voorwerpen hebt (bijv. glaswerk), pak ze dan zorgvuldig in en wikkel ze in noppenfolie of krantenpapier. Als je geen noppenfolie of krantenpapier wilt gebruiken, probeer dan je breekbare spullen in handdoeken of lakens te wikkelen.

Beeld: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.