Toen ik ruim maand geleden een nieuwe telefoon mocht uitzoeken, besloten mijn partner en ik dat het oude toestel naar onze oudste zoon zou gaan. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat hij een gat in het dak sprong toen hij dat hoorde! Op zich heeft hij nog niet echt een telefoon nodig, maar omdat er toen een weekje vakantie op de planning stond met zijn vader, leek het ons een fijn idee om hem gewoon te kunnen bereiken. Daarnaast speelt hij ook regelmatig buiten en dan is het prettig als hij bereikbaar is (en dat hij ons kan bereiken). We hebben er 15 euro beltegoed opgezet en zijn data staat uit, zodat hij alleen thuis en op andere voor hem bekende plekken op de WiFi kan. Nu hij de telefoon al een tijdje in gebruik heeft, lijkt het mij leuk om eens te vertellen waarvoor hij hem precies gebruikt.

#1 Whatsapp
Sinds kort zit meneer in een groepsapp van zijn klas. Afspraak is wel dat wij die altijd in mogen zien (je weet tenslotte niet wat er allemaal gezegd wordt). Tot nu toe is het voornamelijk slap geklets, het delen van selfies, YouTube filmpjes en groepsbellen (met z’n vieren tegelijk en dan ook nog eens door elkaar heen kleppen). Verder appt hij wel eens met zijn opa en oma’s en ook wij (en zijn vader) krijgen regelmatig lieve berichtjes. Leuk om nog te vermelden; laatst kreeg ik op zondagochtend een appje om 7.10 uur wanneer ik naar beneden kwam, want meneertje had trek en wilde graag een boterham.

Eventjes een tip tussendoor;
Ik raad alle ouders aan om een telefoonhoesje aan te schaffen. Kinderen zijn vaak toch iets minder zuinig op hun spullen, ook al is het iets heel prijzigs. Er zijn allerlei soorten hoesjes te koop, in verschillende kleurtjes en ook nog eens met leuke printjes. Bij onze oudste zitten een zelfs kinderen op school met een IPhone…en dat is echt geen uitzondering. Gelukkig zijn hier ook heel veel hoesjes voor te koop waaronder
IPhone XS hoesjes, maar ook IPhone XS Max hoesjes en IPhone XR hoesjes. En aangezien de IPhone er om bekend staat niet echt tegen vallen te kunnen, is het heel onverstandig om een losse telefoon aan je kind mee te geven.

#2 Foto’s maken
En dan vooral gekke selfies, die vervolgens ook weer in de groepsapp van zijn klas worden gedeeld. Verder ontving ik tijdens zijn vakantie zeker 30 foto’s van dezelfde struisvogel die hij had bezocht op een speciale boerderij. Foto’s bewerken is natuurlijk ook erg leuk, dus ook de regenboog gezichten passeren regelmatig de revue.

#3 Bellen
Over laten gaan dus, want dat is de afspraak. Als hij iemand wil spreken (bijvoorbeeld zijn opa) dan laat hij de telefoon overgaan zodat hij kan worden teruggebeld). Doen we dit niet dat is zijn beltegoed natuurlijk binnen een dag op en dat is niet de bedoeling. In principe mag hij alleen echt bellen als er iets is!  

#4 Spelletjes
We waken ervoor dat hij teveel tijd op zijn telefoon doorbrengt, maar soms mag hij wel eens een spelletje doen natuurlijk. Ook hier bekijken we goed wat hij download zodat het niet voorkomt dat hij iets speelt wat niet passend is bij zijn leeftijd.

Hebben jullie kids ook een mobiele telefoon? Waar wordt deze voornamelijk voor gebruikt?

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.