Als aanstaande ouder komt er veel op je af. Je moet van alles regelen en de ene uitzetlijst is nog uitgebreider dan de andere. Zeker als het aankomt op kleding kopen voor je baby, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. 24Baby helpt je op weg. Dit zijn de basiskledingstukken die je kleine écht nodig heeft.

Rompertjes

Rompertjes zijn het ideale kledingstuk voor je baby. Ze zorgen ervoor dat je kindje het niet koud krijgt én verkleinen de kans op luierlekkage. Waarschijnlijk krijg je stapels rompertjes cadeau, maar zorg dat je er in ieder geval zes in de kast van je baby hebt liggen, drie in de kleinste maat en drie iets grotere. Tip: deze schattige rompertjes zitten heerlijk zacht en staan ook nog eens superschattig.

Bovenkleding

Over het rompertje wil je graag een mooi shirtje doen. Koop hiervan ook ongeveer zes stuks, dan kan je regelmatig afwisselen. T-shirts met lange mouwen zijn het fijnst, want je baby heeft nog wat hulp nodig om zijn temperatuur op pijl te houden. Gelukkig bestaan er veel verschillende babyshirts.

Broeken

Om de benen van je kleine ook warm te houden, is een broekje handig. Ga bij voorkeur voor een broek met een elastieken tailleband, dan hoef je bij het aankleden niet moeilijk te doen met knoopjes en ritsen. De broek mag best een beetje los vallen, dan kan je kleine zich beter bewegen. Ook van dit kledingstuk heb je ongeveer zes stuks nodig.

Sokjes

Babysokjes zorgen dat je kindje geen koude voeten krijgt. Je hebt ongeveer vier paar nodig, maar wees niet verbaasd als je na de kraamvisite ineens 50 paar sokjes in de kast van je kleine hebt liggen. Gelukkig raak je de helft binnen een paar maanden weer kwijt, want je baby leert al snel hoe hij die lieve sokjes weer uit kan krijgen.

Een jasje

In Nederland kan het behoorlijk koud worden, dus een jas is geen overbodige luxe. Dat geldt ook voor je baby. Let bij het kopen van een jasje vooral op of er geen touwtjes of knopen aanzitten die los kunnen raken. Deze kunnen verstikkingsgevaar opleveren voor je kleine.

Mutsjes

Je baby verliest een groot deel van zijn warmte via het hoofd. Na een lang, warm verblijf in jouw buik is je kleine nu in de koude buitenwereld. Daarom is het extra belangrijk voor je kindje om goed op temperatuur te blijven. Een mutsje helpt daarbij, zeker de eerste weken. Tip: schaf twee of drie verschillende mutsjes aan, dan kan je ze afwisselen. Handig met wassen, en zo staat je baby niet hetzelfde op iedere foto.

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.