Als je kindje nog klein is wil je er waarschijnlijk helemaal niet aan denken, dat  hij/zij ooit zal gaan lopen en rennen!  En geloof mij, die dag komt eerder dan dat je denkt!Zodra je kind de eerste stapjes zet, is het tijd om je te gaan oriënteren op leuke, maar vooral ook functionele, goede en prettige schoenen. 

Wanneer schoentjes kopen?
Zodra je kind aan de wandel gaat, is het tijd om echte Baby Schoenen te gaan kopen. Het is van groot belang dat je kindje vanaf het begin op goede schoenen loopt, de voetjes moeten tenslotte nog een heel leven mee. Kies voor goede en stevige buitenschoenen, het kind kan altijd binnen op blote voetjes (of anti-slip sokken) lopen.

Welke soort schoenen moet je aanschaffen?
Kies voor stevige schoenen! Wil je toch leuke sneakers aanschaffen, die met de mode mee gaan, zorg dan dat je de schoenen steeds met elkaar afwisselt. Het is het beste dat je kindje niet iedere dag op dezelfde schoenen loopt!

Waar moet je op letten als je de eerste schoentjes gaat kopen?
Allereerst: Ga naar een goede schoenenzaak, zij kunnen je het allerbeste adviseren en helpen. Laat altijd de voetjes van je kindje opmeten, zowel in de lengte als in de breedte. Ga het liefste vroeg in de ochtend op pad, in de middag zijn de voeten vaak meer opgezet. Je loopt dan dus het risico dat achteraf blijkt dat de schoentjes toch niet zo heel erg goed zitten. Neem sokken mee die het kindje altijd draagt, zodat je zeker weet dat het allemaal gewoon past. De voeten van je kindje moeten aan alle kanten voldoende steun hebben en het kind moet alle tenen goed kunnen bewegen. Verder is het belangrijk dat de voeten goed kunnen afrollen. Kies overigens altijd voor stevige schoenen die goed beschermen tegen kou, maar ook tegen scherpe dingen die eventueel op straat kunnen liggen. Koop nooit schoenen op de groei, de voeten zullen gaan schuiven in de schoenen en het kind kan daardoor makkelijker vallen/struikelen.

Kies je voor veters of klittenband?
Waarschijnlijk denk je nu meteen; klittenband! Makkelijk vast te maken, ook door het kind zelf. Echter blijkt dat veterschoenen toch vaak beter zitten; je kunt ze tenslotte stevig vastmaken. Dit maakt het lopen een stuk gemakkelijker voor het kind. Klittenband werkt na verloop van tijd altijd minder goed, waardoor de schoenen losser gaan zitten en het kind door onvoldoende ondersteuning zal gaan sloffen.

Hoe zie je dat schoenen te klein zijn geworden?
Voeten groeien snel, zeker bij kleine kinderen en je zult merken dat je kindje soms al na drie maanden weer toe is aan nieuwe schoenen. Als je twijfelt of de schoenen te klein zijn kun je dit op de volgende manier testen;

*Haal de zool uit de schoen.
*Er is een afdruk zichtbaar van het voetje.
*Als de grote teen een halve centimeter van het einde van de zool eindigt dan is de schoen te klein.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.