Voordat de kou zich aandient is het goed om je wintergarderobe al op orde te hebben. Het wordt vaak ineens een stuk kouder en dan voldoet je zomer- of herfstjas natuurlijk niet meer. Een goede winterjas moet je echter wel op tijd gaan kopen, want ze vliegen altijd de deur uit als het bekend wordt dat de temperaturen gaan dalen. Natuurlijk zijn er nog meer items die onmisbaar zijn binnen jouw wintergarderobe. Wij vertellen je welke dit zijn!

Winterlaarzen

Winterlaarzen zijn een van de belangrijkste items in je wintergarderobe. Je moet zeker een goed paar snowboots hebben die je voeten warm houden. Daarnaast moeten ze een goede grip hebben op de bodem zodat je ook goed in sneeuw en modder kunt lopen. Als je een leren laars hebt, moet je deze voor de winter goed invetten, zodat hij niet barst in de kou. Als je een rubberen zool hebt, moet je ze een beetje invetten. Tegenwoordig zijn deze laarzen allang niet meer zo oubollig als vroeger en zien ze er, naast dat ze functioneel zijn, gewoon een stuk hipper uit. Je kunt ze dus ook prima met een mooie broek van Wenz erin dragen en er alsnog modieus uitzien. Een skinny jeans staat prima in een laars!

Winterjas

Een goede winterjas is essentieel om jezelf in de winter goed warm te kunnen houden. Ook is het fijn als de winterjas je kan beschermen tegen sneeuw en regen. Waterdicht is dus wel een must! Kies ook zeker voor een jas met een ​​capuchon. Hierdoor kun je je hoofd nog beter warm houden als je door de kou heen moet.

Handschoenen

Ook een paar handschoenen mogen niet ontbreken in je wintergarderobe. Ze zijn er in verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wollen handschoenen of voor leren handschoenen. Wollen handschoenen zijn ideaal voor autorijden, fietsen en boodschappen doen op de markt, maar ze zijn te dun om te dragen tijdens het skiën. Leren handschoenen zijn daar dan wel weer ideaal voor.

Muts en sjaal

Een warme muts en sjaal zijn ook echte items die je niet kunt missen tijdens een koude winterdag. De muts moet warm zijn, maar mag niet te strak op je hoofd zitten. Dit maakt je hoofd warm en zweterig en daardoor kun je later weer heel snel afkoelen. Een sjaal is fijn omdat je hem gemakkelijk aan je nek kunt aanpassen. Als je nek warm is, voel je je comfortabeler!

Wollen sokken

En dan last but not least: wollen sokken. Je moet in ieder geval een paar lange sokken en een paar korte sokken hebben, zodat je de korte in je gewone schoenen kunt dragen en de lange in je boots. Zo blijven je voeten heerlijk warm! Wel zo comfortabel.

Beeld: Shutterstock

 

Een gedachte over “Dames: deze items zijn onmisbaar binnen jouw wintergarderobe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.