De temperaturen worden hoger en de zon laat zich steeds meer zien. Ik heb zelf alweer een klein beetje “de zomer in mijn bol” merk ik. Vorige week liepen we in de Efteling de halve dag zonder jas rond. De zomer is onderweg!! De tijd om onszelf weer in badmode te laten zien. De meeste vrouwen voelen zich hier niet prettig bij. Vaak komt dit omdat ze zich onzeker voelen over (sommige delen van) hun lichaam. Daarom is het belangrijk om een badpak of bikini uit te zoeken die een goede pasvorm heeft en die juist de mooie delen van je lichaam accentueert.

Het is belangrijk om goed naar je lichaam te kijken

Wil je nieuwe badmode gaan kopen? Dan is er maar één advies: kijk goed naar je lichaam. Iedere vrouw heeft weer een ander figuur. Het is belangrijk om even goed te kijken en te analyseren welke delen van je lichaam je mooi vindt en welke delen je iets minder mooi. Maak je trouwens absoluut nergens druk over, iedere vrouw heeft mooie en iets minder mooie delen. Nu is het van belang dat je de pluspunten van je lichaam gaat accentueren en de minder mooie delen gaat camoufleren. Om je daar wat hulp bij te geven zijn er vijf voorbeelden van figuurvormen. Dit maakt het wellicht iets makkelijker om badkleding te vinden die bij je figuur past. Indien je voor jezelf de juiste keuze maakt, dan loop je als een zelfverzekerde vrouw in je tankini, badpak of bikini langs het zwembad of op het strand.

Vijf figuurvormen die je helpen om een goede keuze te maken

Recht en atletisch

– Een slanke atletische lichaamsbouw
– Wat smallere schouders en heupen die als je er goed naar kijkt in verhouding even breed zijn
– De taille is niet helemaal duidelijk zichtbaar en het lichaam heeft wat kleinere rondingen

Bij een recht figuur wil je het lichaam wat meer vorm en rondingen geven. Dit kun je doen door het accent wat meer te leggen op de borsten en heupen. Badkleding die goed past bij dit figuurtype is onder andere een bikinitop met een opvallende print of met franjes. Ook halter-en triangeltops met push-up effect staan bij een recht atletisch figuur heel goed. Mocht je toch liever een badpak dragen let dan goed op de belijning van het badpak.

Zandloper figuur

– Een smalle taille
– Heupen en schouders zijn ongeveer even breed
– Wat vollere borsten

Bij een zandloper figuur kan je het accent leggen op je smalle taille. Een badpak met een diep uitgesneden V-hals of een halter of triangeltop. Hier komt je decolleté ook heel mooi in uit. Heb je wat vollere borsten? Dan kun je beter kiezen voor een bikini met beugel of een bikini met voorgevormde cups, om je borsten genoeg steun te geven. Heb je een zandloperfiguur kies dan voor een bikinibroekje en top in dezelfde kleur.

Appelfiguur

– hele slanke benen
– een vollere boezem
– een wat flinker bovenlichaam

Bij een appelfiguur is het belangrijk om het accent wat meer op het onderlichaam te leggen. Je slanke benen kun je langer laten lijken door te kiezen voor een bikinibroekje dat hoog uitgesneden is. Dit zorgt ervoor dat je lichaam optisch gezien in lengte een stuk langer lijkt. Kies voor bikinibroekjes in felle kleuren. Wil je toch liever je buik wat camoufleren? Geen probleem! Een badpak dat corrigeert of een tankini zijn ook een goede optie voor een appelfiguur.

Peerfiguur

– Stevige volle billen en bovenbenen
– De heupen zijn doorgaans breder dan de schouders
– Schouders zijn smal en een hele slanke taille

Heb je een peerfiguur? Kies dan een bikini of badpak die je smalle taille en bovenlichaam accentueert. Om je lichaam goed in verhouding uit te laten komen kun je kiezen voor een bikinitop in wat fellere kleuren of met een drukke print.om je borsten wat grote te laten lijken kan een push-up bikini je daarbij helpen.

Diamant figuur

– Flink brede schouders
– Volle grote borsten
– Hele slanke benen en smalle heupen

Bij een diamantfiguur wil je natuurlijk het accent leggen op je mooie smalle heupen en slanke benen. Dat kun je doen door een bikinibroekje te dragen met een drukke print of met strikjes of ruches die aan de zijkant van het broekje zitten. Het is belangrijk dat je je bovenlichaam qua top iets rustiger laat overkomen. Kies voor een leuke haltertop of een beugelbikini om je borsten voldoende ondersteuning te geven. De schouderbandjes van de beugelbikini laten je schouders ook iets minder volumineus overkomen. Optisch lijken je schouders door de bandjes iets smaller.

Beeld: Summer lifestyle portrait of pretty young suntanned woman from Shutterstock/Olesya Kuprina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.