knoop1Nadat Tamara Vogels als kapster regelmatig de vraag van klanten krijgt: “Hoe doe je dat toch?” heeft ze een flink aantal moderne kapsels voor vlotte meisjes stapsgewijs opgetekend. In het dwarsligger formaat, zodat de bladzijden niet makkelijk doorslaan. Handig want nu hoef je niet meer op start/ pauze te drukken bij Youtube filmpjes en kunnen de meisjes zelf bladeren en een kapsel kiezen.

knoop3En dat is precies wat onze dochtertjes deden na het openmaken van de vrolijke enveloppe en ze ‘Knoop & Knot’ zien. “Mama, wat is een legenda?” “Daar kan je heel handig getekend zien welke spulletjes je voor dit kapsel nodig hebt.” “Mogen we haarlak?” De keuze is snel gemaakt door de schoolmeid, het wordt de ‘Hippe Chick’, een van boven en van onderen naar elkaar gevlochten nonchelante knot. Geschikt voor halflang tot lang haar lees ik, terwijl dochterlief de spulletjes bij elkaar zoekt. Bij stap 2 Maak een opvlecht­ blader ik terug naar de basis opvlecht, dit moet lukken. Zo stil heeft ze nog nooit gezeten. Ik volg de negen stappen en kijk naar de bijbehorende fotootjes. Het resultaat mag er zijn, wel moet ik iets netter werken. Haar nek opgestoken met een opvlecht vind ik een heel mooi idee, zelfs bij een gewone staart. Er is ook nog een variatie op dit kapsel, meer geschikt voor nog langer haar, bestaande uit verschillende soorten vlechten. Dochterlief is zo trots als een pauw en de kleuter sluit geduldig aan.

knoop2Ze kiest ‘Double Bubble’ een bescheiden maar vrolijk kapsel met vijf dunne vlechten. De twee buitenste worden aan elkaar verbonden met een grote blom of haarfrutsel. Ook zij vindt zichzelf erg mooi en oogst behoorlijk wat complimentjes op school. Dit heeft er grotendeels mee te maken dat ze normaalgesproken niets met haar haar wil. Alleen, na lang aandringen, een staart tijdens zwemles.

Een paar dagen later is de schoolmeid bijzonder vlot klaar met het ontbijt en daar komt ‘Knoop & Knot’ tevoorschijn. Ze heeft de basis waterval vlecht uitgekozen, dat moet in acht stappen gemakkelijk lukken voor schooltijd en inderdaad. Uit school gekomen heeft ‘Je haar valt’ zelfs de gymles overleeft!

Naast de ontzettend leuke kapsels staat er achterin het boek flink wat informatie over haar. Hoe om te gaan met vet haar of schilfers? Waar komt groen haar vandaan en hoe krijg je kauwgom uit je haar? Dit boek is al met al een echte aanwinst voor meidenmoeders! Neem voor een sneak peak of direct bestellen een kijkje op http://knoopenknot.nl/

/Lmcmr

One thought on “‘Knoop & Knot, hairstyling 2­-12 jaar’

  1. Nou als moeder van een jongen en heeeeeel bijna moeder van een dochter zou dit boekje erg welkom zijn! Ik ben echt extreem onhandig als het gaat om haren. Ik kom bij mijzelf al niet verder dan een paardenstaart of knot .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.