Vrijwel iedere man heeft in ieder geval minimaal 1 overhemd in de kast hangen. Bij mijn vriend is dat een ander verhaal, die heeft er namelijk een heleboel, die hij naar zijn werk draagt. In zijn vrije tijd trekt hij er alleen maar eentje aan als we gaan eten, of als we naar een andere (wat meer chique) gelegenheid gaan. Voor de meeste mannen is het dus eigenlijk een vanzelfsprekendheid dat ze een overhemd aantrekken, maar lang niet ieder overhemd is geschikt voor alle gelegenheden. Ik deel 5 weetjes met jullie over het dragen van een overhemd!

#1 Overhemd in of uit de broek dragen?
Hoe je een overhemd draagt is afhankelijk van de situatie waar je je in bevindt. Ben je op een zakelijke afspraak, dan is het wel zo netjes om het overhemd in de broek te dragen. Het is echter wel belangrijk dat het allemaal netjes zit en niet gaan opbollen. Kies voor een getailleerd overhemd, bijvoorbeeld een slim fit overhemd. Ben je vrij en wil je er een beetje casual, maar toch ook classy uitzien, draag dan het overhemd over de broek heen. Wel is het zaak om dan te kiezen voor een ander type overhemd waarbij de onderkant recht is en niet rond.

#2 Kleur bepalen
Het is per persoon verschillend hoe een kleur staat. Bij de ene persoon zal een donker overhemd fantastisch staan, terwijl een ander er misschien heel erg flets van gaat uitzien. Het is belangrijk om goed in de spiegel naar jezelf te kijken, of je te laten adviseren door een ander. Bekijk goed hoe een kleur je staat in combinatie met je huid en je haar en kijk ook naar de kleur van je ogen. Wil je toch liever safe? Kies voor donkerblauw, zwart, grijs of wit als je naar een zakelijke afspraak gaat. Je kunt dit alles makkelijk combineren met een pak, waardoor je er altijd stijlvol uit zal zien.

#3 Bovenste knoopje open of dicht?
Believe it or not, hier zijn “regels” over. Indien je je overhemd op een zakelijke manier draagt in combinatie met een stropdas, dan dien je toch wel je bovenste knoopje dicht te doen. Indien je geen stropdas draagt dan kun je ervoor kiezen om deze open te laten. Ben je vrij, dan kun je sowieso je knoopje open laten. Je laat net iets meer van jezelf zien, wat natuurlijk helemaal prima is.

#4 En de onderste knoop?
Het antwoord hierop is simpel; de onderste knoop van een overhemd doe je altijd dicht. Dit is ongeacht de situatie; dus bij zakelijk én casual. Indien je ervoor kiest om een overhemd te dragen in combinatie met een t-shirt dan kun je er wel voor kiezen om álle knopen open te laten.

#5 Korte of lange mouwen
Indien je zakelijk wilt overkomen, dan kies je voor een overhemd met lange mouwen. Wil je het allemaal nog iets chiquer maken dan zorg je dat er manchetten op je overhemd zitten, die onder je colbert uit zullen komen. Korte mouwen zijn meer geschikt als je kiest voor casual of als het heel erg warm is. Zorg er wel voor dat de mouwen niet te strak zitten, dat is echt geen gezicht!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.