Begin deze maand waren we in Turkije op vakantie en wat we daar allemaal niet gezien hebben; voornamelijk oudere dames met veel te kleine bikini tops en broekjes.  Overigens geldt dit niet alleen voor oudere dames, ook de jongeren kunnen er wat van. En dan ook zeker de moeders. Vaak is je lijf niet meer wat het geweest is, als je kinderen hebt gekregen. Maar ook jij kunt er gewoon fabulous uitzien. Maar hoe kies je nou eigenlijk de juiste bikini?

#1 Grootte van je borsten
Als je kleine(re) borsten hebt kun je makkelijk kiezen voor een (ondersteunende/gevulde) triangel bikini en een strapless top. Wil je optisch wat meer borsten creëren, kies dan voor een top met fransjes of ruches. Dit is trouwens niet aan te raden als je in het bezit bent van grote(re) borsten. Je kunt dan beter kiezen voor een bikini met een brede band onder de borsten en rond de hals. Dit alles zorgt voor meer ondersteuning, waardoor het niet alle kanten op beweegt. Soms is het zelfs nog een beter plan om een mooi badpak te kiezen in plaats van een bikini. Hierin komen je rondingen mooi uit en het staat vaak ook een stuk degelijker. Hoe dan ook, probeer je volle bos hout niet een klein topje te proppen.. geen gezicht!

#2 Grootte van je billen
Probeer niet een hele grote bilpartij in een minuscuul broekje te proppen aub. Het is echt alles behalve flatteus en je doet jezelf echt tekort. Pas gerust wat broekjes en bekijk jezelf goed in de spiegel voordat je daadwerkelijk in het openbaar gaat rond paraderen. String bikini’s vind ik zelf echt een no-go, maar als je dit aantrekt, dan wel alleen als je er het figuur voor hebt. Een bikinibroekje moet passen…niet te groot en niet te klein zijn…simpel!

#3 Lange benen en kort bovenlijf
Indien je lange benen en een kort bovenlijf hebt, dan kies je voor een bikini die veel ruimte tussen het topje en broekje heeft. Oftewel…zoveel mogelijk buik ertussen. Voel je je niet prettig in een bikini, kies dan voor een badpak met verticale strepen of figuren. Nog beter, een badpak met een wat dieper uitgesneden decolleté (niet te diep, dat staat al gauw wat ordinair).

#4 Korte benen
Kies voor een bikinibroekje (of badpak) dat hoog opgesneden is, maar kies zeker niet voor een broekje met pijpjes. Die zorgen er namelijk weer voor dat je benen nog korter lijken dan ze al zijn. Je kunt ook je bikinibroekje iets hoger optrekken, maar zorg ervoor dat je het allemaal niet té hoog optrekt, dat is alles behalve charmant en iedereen kan dan alles zien. Check vooral eventjes thuis voor de spiegel hoe het er allemaal uit ziet.

#5 Slank of mager
Een bikinibroekje met pijpjes is voor jou ideaal, want ze zorgen ervoor dat je er voller uitziet. Kies ook zeker weten voor een rechte bikinitop, die ook optisch voor meer volheid zorgt. Trek gerust een in het oog springende kleur aan, dit kun je heel goed hebben!

#6 Volslank
Ben je wat voller, dan is een nauwsluitend badpak van extra stevig materiaal de beste keuze. Alles blijft goed op z’n plek zitten en beweegt niet mee. Kleine slips en tops zijn echt niet geschikt voor jou, maar je hoeft heus niet altijd meteen voor een badpak te gaan. Je kunt ook kiezen voor een tankini bijvoorbeeld (broekje met losse lange top erboven). Wil je toch een bikini aan, kies dan voor een wat donkerdere en niet zo opvallende kleur.

#7 Lichte huid
Kies juist voor felle en uitgesproken kleuren en prints. Juist de pasteltinten maken je nog bleker dan dat je al bent. Enne…smeer je jezelf wel eventjes goed in?!

#8 Weinig taille
Een badpak met een cut-out ter hoogte van je taille zijn geschikt voor jou, indien je nog over een strakke huid beschikt. Neem geen rechte top of een recht bikinibroekje. Heb je wat rolletjes ga dan eens op zoek naar shapewear, wat zorgt voor een slanker silhouet en een strakker lichaam in je badpak. In het geval van een bikini, kies je voor een laag broekje met touwtjes, zodat je de maat zelf kunt aanpassen.

#9 Brede heupen
Kies voor een broekje met pijpjes en een hoge taille (hipster modelletje dus). Ook kun je kiezen voor een broekje waar een rokje aan vast zit.

#10 Twijfels?
Twijfel je? Laat dan eens een professional (in een winkel) er naar kijken, of een goede vriendin.

Afbeelding: Pixabay

One thought on “Hoe kies je de juiste bikini?

  1. Vanmorgen nog gemerkt dat het goed is om af en toe een naar een lingeriewinkel voor advies te gaan, ik blijk nu een andere maat bh nodig te hebben dan een paar jaar geleden.
    Ik hoorde ook dat een medewerker een oudere dame goed adviseerde over een badpak dat ze wilde kopen. Soms kun je beter op het oordeel van een professional vertrouwen. Die oudere dame stond dat badpak erg mooi, veel stijlvoller dan een bikini op die leeftijd (en zeker een te krappe ?)
    Iedereen mag dragen wat ze willen maar soms is het echt geen gezicht en dat mogen anderen dan ook gerust vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.