S20160227_103557.jpgoms kom ik zulke leuke “webshops” tegen, daar word ik spontaan verliefd op. Op Facebook kwam ik terecht bij Chocolate Monkey. De naam alleen al maakte me razend enthousiast, maar de leuke items die Wendy maakt nog meer. Ik hou van zwart/wit en heb dat eigenlijk veelste weinig in Kian zijn kast liggen. Jammer, want het staat hem zo leuk….! Gelukkig begrijpt Wendy dat zwart/wit helemaal hip is en stuurde ze mooie items op voor Kian. Hij is nu een gaaf harem-broekje, een stoere slab en een mooi spenendoekje rijker.

Dat Wendy veel aandacht aan haar zelfgemaakte producten besteed is wel duidelijk. Alles is netjes afgewerkt en voelt stevig aan. Wendy kies duidelijk alleen stoffen uit, waar je een hele tijd mee vooruit kunt. Wij zijn fan,…en jij binnenkort ook!

20160303_122718.jpgHet leek me leuk om dit blogje in interview-vorm te doen, vandaar dat ik Wendy een vragenlijst stuurde, zodat jullie een beetje een idee krijgen, wie er nou achter de schermen aan het werk is.

Wie ben je?
Ik ben Wendy Noom , 35 jaar en kom uit Krommenie (mooiste dorp van Noord Holland).
Heb je zelf kindjes? 
Ik heb 3 kinderen. Bo Jayashri van 10 jaar oud, Aaron Ramesh van 7 en Kaat Jan van 9 maanden.

Dragen jouw kindjes altijd zelfgemaakte kleding etc?
Bo draagt wel eens een zelf gemaakte legging of baggy broek maar zelf maakt ze ook het e.e.a aan kleding dus zitten wij vaak samen te naaien. En Kaat is mijn nummer 1 model en die draagt dus wel vaak kleding die ik zelf maak.

Waarom wilde je graag zelf kleding en accessoires maken?
Ik had eens iets besteld bij iemand die zelf broekjes maakte. Nadat ik het binnen kreeg zag ik al gauw dat er veel schortte aan het broekje en ook haar puntslab en haarband . Hierdoor dacht ik dat het wel beter moest kunnen. Samen met mijn nichtje zijn wij toen aan het knutselen geslagen. Al gauw kreeg ik bepaalde technieken zelf onder de knie en ging steeds meer uitproberen. Zodoende heb ik van een ” hobby ” een beetje mijn werk gemaakt. Maar zonder de naaimachine en handigheid van m’n nichtje en m’n dochter  was het nooit gelukt !
20160303_122737.jpgHeb je een aparte kamer waar je altijd aan de slag gaat?
Was het maar waar, alle ruimtes in ons nieuwe huis zijn benut en daarom zit ik lekker aan de eettafel met de tv of radio aan te naaien en nieuwe ideeën te verzinnen. Gelukkig wel 2 grote kasten waar ik na afloop alles netjes in kan zetten zodat ook het avondeten weer aan de eettafel kan plaatsvinden.
Welke kledingmerken zijn jouw favoriet?
Ik ben niet van de merken als ik wat leuks zie bij de Hema of Zeeman dan koop ik het graag en ook Primark en H&M worden regelmatig bezocht.

Hoop je ooit in de grotere zaken de kleding en accessoires te gaan verkopen, of wil je het klein houden?
Ik zou het wel heel gaaf vinden een klein pandje te hebben waarin ik mij zelfgemaakte spulletjes en andere leuke dingen in kan verkopen. Of dat iemand bij mij een lijn inkoopt en het in zijn of haar shopje verkoopt .
20160227_142036.jpgHeb je nog plannen voor de toekomst (ga je uitbreiden wat betreft de collectie etc.?)
Ik ontwikkel mijzelf nog veel op het gebied van handwerk dus ik sluit zeker niet uit dat de diversiteit van de collectie groter gaat worden. Begin echt hooked te raken aan de kunsten van mijn naaimachines en mijn creativiteit dus ik hoop zeker meer van Chocolate Monkey te kunnen gaan laten zien!
Sta je weleens op beurzen/markten?

Nog niet , in de toekomst wil ik dat wel gaan doen maar ik hou het voor nu liever bij huis er zit wel open middag met hapje en drankje in de planning….

Neem snel een kijkje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.