Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om voor KiDDoWz een jurkje te reviewen van het nieuwe merk LavaLava. Daar zeg ik als moeder van een prachtige dochter natuurlijk geen nee tegen! Nadat ik contact had gehad met de persvoorlichtster, mocht ik op de website ‘iets uitzoeken’. Whoehoeee…als een kind zo blij! Hoe leuk is het als je als kind in een snoepwinkel iets mag kiezen!

Over LavaLava
LavaLava is onderdeel van Zazi Brands en richt zich, naar eigen zeggen, op “girls die van kleur houden. Die eigenlijk het liefst het hele jaar op vakantie zijn of zich in ieder geval zo willen voelen. Stoere chicks met spunk en een eigen stijl. Die geen grijze muis willen zijn, maar de wereld willen veroveren met kleur en een big smile.” De stijl is Ibiza Bohemian. Totaal hip en nieuw! Sinds begin dit jaar is LavaLava het nieuwe merk voor hippe jonge meiden.

Als een echte prinses
Samen met mijn dochter heb ik gekozen voor het jurkje Peacock. Een maxi-jurk met, zoals de naam al zegt, de afbeelding van een pauw. Na een kleine week lag de jurk in een vrolijke, knalroze verpakking op de deurmat. Brievenbuspost, dus thuisblijven hoefde niet. Altijd handig omdat onze pakketbezorger vaak precies komt, wanneer ik op het schoolplein moet staan om mijn dochter op te halen.

Tijdens het uitzoeken was ik in dubio. Mijn dochter is 114 cm, maar draagt kledingmaat 122. De maten van LavaLava slaan steeds een maat over. Ze beginnen bij 104, dan 116, 128 etc. Mijn vermoeden was dat 128 te groot zou zijn, maar over 116 had ik mijn twijfels. Daarom bekeek ik de maattabel op de website. Daar werd ik helaas niet wijzer van. Super handig hoor dat het per kledingstuk wordt vermeld, maar tot op de dag van vandaag heb ik geen idee welke maatvoering er gehanteerd wordt. Centimeters of inches zijn het in ieder geval niet. Om zo min mogelijk risico te nemen gokte ik op 116.

Het jurkje is van een fijne kwaliteit. Dun geweven, maar stevig. De stof voelt zacht en comfortabel. De dubbele split vergroot de bewegingsmogelijkheid bij het dragen, wat natuurlijk ideaal is voor een kind van 5. Maat 116 paste goed qua lengte. Nu heb ik een vrij tenger meisje, maar niet mager. Het bovenstukje was, aan de bovenrand, wel echt aan de losse kant en de halter te lang waardoor hij snel afzakt. Een knoop in haar nek deed wonderen. Naar mijn idee zijn de haakjes voor de halter ook iets te laag geplaatst waardoor de bovenkant makkelijk omkrult en de haakjes zichtbaar worden.

Mijn dochter voelde zich een echte prinses in de jurk. Dit werd nog eens bevestigd door meerdere mensen die haar die dag aanspraken op de schoonheid van haar jurk.

Grote wasjes, kleine wasjes
Natuurlijk werd er gelijk op de eerste dag gesopt, ze blijft tenslotte wel 5, dus kon ik de kwaliteit van de jurk tijdens een wasbeurt testen. Ik heb hem gewassen op 30 graden op een fijnwas-programma. Ik heb hem daarna liggend laten drogen. Na de wasbeurt was de jurk nog perfect van kwaliteit en pasvorm. Geen enkele verandering te merken.

Kortom: een prachtige jurk die qua pasvorm in de top misschien iets verfijnder had gekund, maar die mijn dochter liet stralen als een prinses.

Dress Peacock – multicolor is te koop voor €49,95 in de webshop van LavaLava.

 

/Annemarel

2 thoughts on “LavaLava voor girls die van kleur houden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.