Kian is bijna 1,5 jaar (time flies!!!) en hij gaat al steeds vaker zelf proberen te eten! Jullie begrijpen natuurlijk wel dat er regelmatig een bord op de grond beland en dat het dan een heerlijke kliederboel is. Tegenwoordig hebben we daar in ieder geval geen last meer van, wij kregen namelijk van Moderne Moeders de Bumkins Grip Dish en de NumNum babylepels opgestuurd.

Bumkins Grip Dish
Wat een fijne uitvinding is de Bumkins Grip Dish zeg! Het bord vliegt niet meer door de lucht om vervolgens op de grond te belanden. Dit komt omdat er aan de onderkant een hele sterke zuignap zit, waardoor het bord op zijn plaats blijft staan. Ideaal om op het tafeltje van je kinderstoel te bevestigen dus. De zuignap werkt alleen op een gladde ondergrond. Er zit een hoge rand aan het bord, wat er dus voor zorgt dat er zo min mogelijk geknoeid kan worden. De drie vakjes gebruik je om de verschillende soorten eten te scheiden. Zo kan het kindje meerdere smaakjes leren kennen en herkennen. Ik vind het zelf ideaal om aardappels, groente en vlees apart er in te doen. Kian gaat namelijk steeds beter eten. Het komt heus nog weleens voor dat we dingen (grof) pureren (dan gebruik ik meestal 1 vakje), maar we proberen beetje bij beetje richting het “echte stukjes eten” te gaan. De Bumkins Grip Dish is te gebruiken vanaf 6 maanden, het moment waarop de meeste kinderen interesse gaan tonen in het zelf doen van verschillende dingen, zoals bijvoorbeeld eten.

De Bumkins Grip Dish is gemaakt van 100% veilig siliconen, vrij van BPA, ftalaten, PVC, en lood. Tevens staat siliconen er om bekend dat het duurzaam, vlekbestendig en bacterie resistent is. Het bordje kun je onder de kraan afspoelen, of je stopt hem in de vaatwasser. Doordat het bordje gemaakt is van siliconen kan hij ook gebruikt worden in de magnetron, handig met het opwarmen van eten dus!

NumNum
De babylepels van NumNum zijn een musthave voor de beginnende eter! Met deze fijne lepels zal jouw kleintje binnen de kortste keren zelfstandig kunnen eten. De lepels hebben een platte kop en een kort handvat. Ideaal voor kleine babyhandjes dus. Door de bijzondere vormgeving is de lepel niet verkeerd vast te houden en daardoor dus makkelijker te gebruiken dan een normale lepel. Scheppen is niet nodig en komt altijd wat op het lepeltje terecht en je kleintje hoeft niet met de lepel te balanceren. Terwijl het kind bezig is het met het verbeteren van de fijne motoriek tijdens het eten, zorgt deze lepel ervoor dat er ook minder rommel achterblijft. Het lepeltje is van zacht materiaal en biedt verlichting bij doorkomende tandjes. Door het zachte materiaal zullen de tandjes dus ook niet beschadigen. Je koopt de lepels per twee; het oranje lepeltje heeft een kop met een open structuur, waarmee het kind dikker voedsel prima kan eten, het blauwe lepeltje heeft een kop met een geribbelde structuur, wat het eten van dunner voedsel makkelijker maakt.

De NumNum babylepel is gemaakt van hypoallergeen en zacht materiaal en hij is 100% veilig. Vrij van chemische middelen als PVC, BPA en ftalaten.

Wij zijn erg blij met deze hulpmiddelen en Kian ook. Hij begint nu in de fase te komen dat hij toch echt dingen zelf wil gaan doen en dit hoort er zeker weten bij.

De Bumkins Grip Dish is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren voor € 16,95 en de NumNum lepeltjes kosten per set € 11,95.

Shoppen doe je op https://www.modernemoeders.nl/

 

12 thoughts on “Review: Bumkins Grip Dish & NumNum babylepels

  1. Dat ziet er toch schitterend uit! Haha. Lijkt mij handig om te gebruiken bij kleine kinderen. En misschien ook bij mezelf, wanneer mijn bord weer eens verschuifd.

    1. Ik denk dat dat idd gewoon past! Anders eventjes contacten met Moderne Moeders via Facebook om het te vragen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.