Op woensdag 17 juli jl. lanceerde Vingino met War Child haar bijzondere collectie voor kinderen: Vingino X War Child. De collectie is gebaseerd op verhalen van kinderen in oorlog die deelnemen aan de activiteiten van War Child. De opbrengst van de collectie gaat naar War Child’s programma’s voor psychosociale steun, onderwijs en bescherming.

De collectie bestaat uit T-shirts, sweaters en jeans die je direct herkent aan de slogans en kaders van War Child. Elke stijl uit de collectie is vernoemd naar een kind uit War Child’s programma’s, met een eigen bijzonder verhaal. Op het kleding label lees je hoe War Child deze kinderen helpt.

Zo zijn de sweaters voor meisjes vernoemd naar Nour (12) uit Libanon. Zij moest vluchten voor de burgeroorlog die tot op de dag van vandaag Syrië in zijn greep houdt. Nour vertelt: “Bij War Child heb ik geleerd voor mezelf op te komen, anderen te vertrouwen en nieuwe vrienden te maken.”

Gedeelde missie

War Child en Vingino geloven in de kracht van kinderen en proberen samen een verschil te maken in hun leven. Met de opbrengst van de collectie versterkt War Child de veerkracht van kinderen in oorlog. Aan de hand van creatieve methodes als muziek, dans en theater kunnen kinderen hun afschuwelijke ervaringen verwerken. Ze bouwen aan hun vertrouwen, in elkaar en in de toekomst.

Verkrijgbaar via de webshop van Vingino

De gehele collectie is (onder andere) te bestellen via de webshop van Vingino. De kleding is gemaakt van organisch katoen – alles om de wereld een stap verder te helpen voor de volgende generatie.
Uitgelichte afbeelding: Collectie Vingino X War Child ©War Child.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.