Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseert NEMO Science Museum ook nog extra activiteiten. Hieronder volgt de agenda voor de maanden juli tot en met oktober 2019.  

WatNEMO Zomerdak, met live muziek en bierproeverijen van Amsterdamse brouwers
Wanneer: t/m 5 september 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen

Vanaf 21 juni t/m 5 september is het dak van NEMO Science Museum dagelijks tot 21.00 uur open. Iedere donderdagavond is er live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Met optredens van o.a. Saskia Laroo, Jim van der Zee, Maxime & Glyn en een salsa-avond. Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Op 6, 7 en 8 september tonen we i.s.m. Filmtheater Kriterion films op het dak. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: Teen Facts, laatste kans!
Wanneer: t/m 31 juli 2019
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: vanaf 12 jaar

Naar een peepshow in een museum? Bij NEMO Science Museum in Amsterdam kan het al dertien jaar. In de tentoonstelling Teen Facts blijft niets onbesproken over de puberteit: van hormonen die op hol slaan, vet haar en puistjes dit een veranderend lijf en brein. En daar hoort seks natuurlijk ook bij. French kissing met reuzetongen? Ontdekken wat hotspots zijn en waar ze zitten? Het kan nog tot en met woensdag 31 juli aanstaande. Daarna sluit de succesvolle tentoonstelling Teen Facts om plaats te maken voor een hele nieuwe verdieping over de mens met de titel Humania. Kijk voor meer informatie op nemosciencemuseum.nl/teenfacts

WatFamiliezomerprogramma – Fantastische Fietsen
Wanneer: t/m 1 september 2019
Tijd: 11.00 – 17.00 uur

Voor wie: vanaf 6 jaar

Omdat er geen land ter wereld is waar zoveel wordt gefietst als in Nederland, staat NEMO Science Museum deze zomer in het teken van de fiets. De Evenementenzaal wordt omgedoopt tot een fietswalhalla met workshops waarin jong en oud samen aan de slag gaan. Zo onderzoek je hoe het zelfbalancerend vermogen van een fiets werkt. Of maak je zelf van fietsmaterialen een bijzondere gadget voor je fiets. Wordt het een opvallende bel, een houder voor je mobiel of een kompas? En hoe ziet jouw fantastische fiets er eigenlijk uit? Teken je fiets, ga op de foto en stap op je zelf ontworpen fiets. Kunstenaar Charlotte van Otterloo ontwikkelde speciaal voor het familiezomerprogramma Fantastische Fietsen de tentoonstelling Tweewielers; interactieve installaties met een knipoog naar de ontwikkeling van de fiets. In het museumrestaurant is bovendien de fototentoonstelling Fietsstad Amsterdam (i.s.m. de Fietsersbond en het Stadsarchief Amsterdam) gratis te bezoeken

Het zomerprogramma Fantastische Fietsen is t/m 1 september 2019 dagelijks te bezoeken in NEMO Science Museum. Het gratis toegankelijke dakplein is de hele zomer tot 21.00 uur open, met iedere donderdag live muziek. Meer informatie: nemosciencemuseum.nl/fietsen.

Wat: Fototentoonstelling Fietsstad Amsterdam
Wanneer: t/m 20 november 2019
Tijd: t/m 5 sept 10.00 – 21.00 uur en van 6 sept t/m 20 nov 10.00 – 17.30 uur

Voor wie: volwassenen

Omdat er geen land ter wereld is waar zoveel wordt gefietst als in Nederland, staat NEMO Science Museum deze zomer in het teken van de fiets. In het gratis toegankelijke restaurant is de fototentoonstelling Fietsstad Amsterdam van de Fietsersbond Amsterdam en het Stadsarchief Amsterdam te zien, als onderdeel van het familiezomerprogramma Fantastische Fietsen. Een groot aantal beelden toont de uitdagingen, mijlpalen en toekomstplannen die Amsterdam tot voorbeeld hebben gemaakt van duurzame mobiliteit en leefbaarheid voor steden over de hele wereld. Het museumrestaurant bevindt zich op de vijfde verdieping van NEMO en is bereikbaar via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal. Op het gratis toegankelijke dakplein, het grootste dakterras van Amsterdam, geniet je bovendien van een fantastisch uitzicht over de stad, met iedere donderdagavond live muziek.

Wat: Science Live – Hoe beweegt je tong tijdens het spreken?
Wanneer: t/m 21 juli 2019
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: iedereen vanaf 4 jaar

Waarom kun je niet praten zonder je tong te bewegen? Hoe goed ben jij in het voorspellen van klanken en hoe vaak kun jij ‘pa-ta-ka’ zeggen in één ademhaling? In het onderzoek van taalwetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen in NEMO Science Museum kun je achter het antwoord op deze vragen komen. Kinderen vanaf 4 jaar (en hun ouders) mogen meedoen aan de test. Met behulp van een echoscopie-apparaat kun je live zien hoe je tong beweegt tijdens het spreken. Doe jij mee aan een echt wetenschappelijk onderzoek? Meer informatie: nemosciencemuseum.nl/sciencelive.

Wat: Voedsel van morgen – Tentoonstelling in De Studio
Wanneer: t/m 6 oktober 2019
Tijd: woensdag van 10.00 – 22.00 uur, donderdag t/m zondag 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: primair gericht op volwassenen
Locatie: De Studio, extra locatie op het Marineterrein. (Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A)

Met de uitdagingen die een groeiende wereldbevolking en klimaatverandering met zich mee brengen is een andere houding ten opzichte van voeding nodig. Wetenschappers, voedseltechnologen, designers, foodstartups, filosofen en producenten kijken daarom naar nieuwe manieren om het verbouwen én consumeren van ons eten mogelijk te maken. Hun beste ideeën en producten zijn te zien in de nieuwe tentoonstelling Voedsel van morgen die van 10 juli t/m 6 oktober te bezoeken is in De Studio van NEMO Science Museum. De nieuwe locatie bevindt zich op het naastgelegen Marineterrein. Iedere woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling ook aanschuiven bij verschillende workshops, lezingen en andere events in samenwerking met onder andere Chloé Rutzerveld (Next Nature Network), Ira van Eelen (Kind.Earth.Tech) en Matthijs Diederiks (12 Liquid Months). Meer informatie: nemosciencemuseum.nl/voedselvanmorgen.

Wat: Documentaire 12 Liquid Months en proeverij met filmmaker Matthijs Diederiks
Wanneer: woensdag 17 juli 2019
Tijd: 18.00 – 20.30 uur en 19.30 – 21.45 uur (docu en proeverij)
Voor wie: volwassenen

Locatie: De Studio, extra locatie op het Marineterrein. (Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A)

Op woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling Voedsel van morgen – op de nieuwe locatie van NEMO De Studio – meedoen aan verschillende workshops. Op woensdag 17 juli kun je naar de documentaire 12 Liquid Months en proeverij met filmmaker Matthijs Diederiks. Wat gebeurt er met je leven als je niet meer eet, maar alles wat je lichaam nodig heeft haalt uit poedershakes? Dat is de vraag die filmmaker Matthijs Diederiks zichzelf stelde in de zomer van 2016. Hij had een sterke behoefte om zijn leven flink op te schudden om zo te kijken of hij een betere versie van zichzelf kon worden. Het idee: een jaar lang alleen maar complete food drinken, om zo scherper, gezonder én actiever te worden. In de documentaire ’12 Liquid Months’ zie je zijn zoektocht en persoonlijke transformatie. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op: nemosciencemuseum.nl/woensdagavond.

Wat: NEMO Zomerdak, met live muziek (Jazz Orchestra & Choir // Duo Laroo/Byrd)
Wanneer: donderdag 18 juli 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen

NEMO Zomerdak, met live muziek van Jazz Orchestra & Choir en Duo Laroo/Byrd. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Toegang is gratis, via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: Science Live – 3D tekenen in virtual reality
Wanneer: 22 juli t/m 4 augustus 2019
Tijd: 10.00 – 17.30 uur

Voor wie: kinderen van 8 tot 12 jaar, met een ouder

Tekenen op papier kun je waarschijnlijk al. Met virtual reality (VR) kun je nu ook tekenen in 3D! Maar wat gebeurt er eigenlijk in je hersenen wanneer je zo’n nieuwe beweging maakt? Onderzoekers van de Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam doen hier onderzoek naar in NEMO Science Museum. Je gaat 3D tekenen in VR terwijl je bewegingen worden gemeten met sensoren. Ben je benieuwd? Doe mee! Meer informatie: nemosciencemuseum.nl/sciencelive.

Wat: Lezing – Antropoloog van de toekomst
Wanneer: woensdag 24 juli 2019
Tijd: 18.30 – 19.30 uur en 20.30 – 21.30 uur
Voor wie: volwassenen
Locatie: De Studio, extra locatie op het Marineterrein (Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A).

Op woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling Voedsel van morgen – op de nieuwe locatie van NEMO De Studio – meedoen aan verschillende workshops. Op woensdag 24 juli kun je naar de lezing van Roanne van Voorst, antropoloog van de toekomst. Roanne van Voorst schrijft fictie en non-fictie, is journalist, (TedX)spreekster, podcastmaker voor onder andere de Happinez en ‘antropoloog van de toekomst’. Ze promoveerde cum laude in de antropologie en onderzocht de laatste jaren hoe een radicaal ander voedselsysteem de wereld gaat veranderen. Roanne sprak daarvoor met tientallen historici, futuristen, voedselexperts, boeren, uitvinders, social influencers en trendwatchers; ze baseerde zich daarnaast op grondig literatuuronderzoek en testte zelf vast het eten van de toekomst, voor je uit. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/woensdagavond.

Wat: NEMO Zomerdak, met live muziek (Wouter Marijne // Susanne Alt (Soulful House & Saxy Flavours)
Wanneer: donderdag 25 juli 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen

NEMO Zomerdak, met live muziek van Wouter Marijne en Susanne Alt (Soulful House & Saxy Flavours). Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Toegang is gratis, via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: E-nummerbingo, door EAT ART Collective
Wanneer: woensdag 31 juli
Tijd: 18.00 – 19.00 uur, 19.30 – 20.30 uur en 21.00 – 22.00 uur (3 rondes)
Voor wie: volwassenen
Locatie: De Studio, extra locatie op het Marineterrein. (Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A)

Op woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling Voedsel van morgen – op de nieuwe locatie van NEMO De Studio – meedoen aan verschillende workshops. Op woensdagavond 31 juli kun je naar de E-nummerbingo van EAT ART Collective. De E-nummerbingo is een flitsend en licht ironisch spektakelstuk dat deelnemers laat kennismaken met de complexiteit van alledaagse voeding. Tijdens de bingo wordt je persoonlijke (supermarkt)productkennis op de proef gesteld met een onhandige hoeveelheid specialistische informatie. Wil jij kans maken op geweldige prijzen? En denk je dat het JOUW geluksdag is? Wat weet jij eigenlijk allemaal van eten? Test je kennis tijdens de E-nummer bingo voor een ongebruikelijke dosis infotainment. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op: nemosciencemuseum.nl/woensdagavond.

Wat: NEMO Zomerdak: Gay Pride special, met karaoke van The Beaver Sisters en een bierproeverij van Brouwerij Homeland
Wanneer: donderdag 1 augustus 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen

Karoake op het grootste dakterras van Amsterdam! In het kader van Pride delen The Beaver Sisters vanavond het podium met jou. Grijp die kans en zing jouw favoriete Pridelied. Een solo of een duet met de dames, alles mag vandaag. Liedjes uit de HomoTop100, het Songfestival én de bekendste musicalhits kunnen gezongen worden. Don’t be a drag, be a queen! De bierproeverij is vanavond van Brouwerij Homeland. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Toegang is gratis, via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: Proef de toekomst, Lezing, proeverij en rondleiding door food futurist en Voedsel van morgen curator Chloé Rutzerveld.
Wanneer: woensdag 7 augustus 2019
Tijd: 18.30 – 21.30 uur
Voor wie: volwassenen

Locatie: De Studio, extra locatie op het Marineterrein. (Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A)

Op woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling Voedsel van morgen – op de nieuwe locatie van NEMO De Studio – meedoen aan verschillende workshops. Op woensdagavond 7 augustus kun je naar de lezing, proeverij en rondleiding van food futurist en Voedsel van morgen curator Chloé Rutzerveld. Dat er in de komende 30 jaar veel verandert op het gebied van voedsel staat vast. Maar wat kun je je daar nu al bij voorstellen? Welke kennis heb je nodig om met een open vizier naar toekomstige voedselscenario’s te kijken? En hoe smaakt dat eten van de toekomst dan? Food designer Chloé Rutzerveld laat je tijdens deze interactieve lezing een andere kijk op het voedsel van de toekomst zien. De lezing wordt gevolgd door proeverij. Hier eet je een conceptueel hapje van de toekomst en doe je mee aan een sensorisch voedselexperiment waarin we gaan testen of we kunnen proeven zonder te eten. We sluiten de avond af met een rondleiding door de tentoonstelling door Chloé. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op: nemosciencemuseum.nl/woensdagavond.

Wat: NEMO Zomerdak, met live muziek (Jim van der Zee // Rein & Kate) en een bierproeverij van Poesiat & Kater
Wanneer: donderdag 8 augustus 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur

Voor wie: volwassenen

NEMO Zomerdak, met live muziek van Jim van der Zee en Rein & Kate. De bierproeverij is vanavond van Poesiat & Kater. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Toegang is gratis, via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: Grachtenfestival op het dak van NEMO – Amsterdam-Barcelona Connection
Wanneer: maandag 12 augustus 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Voor wie: volwassenen

Nieuw op het dak van NEMO: Het Grachtenfestival! Op maandag 12 augustus nemen vijf jonge, veelbelovende jazzmusici (afkomstig uit Barcelona en Amsterdam) je mee naar jazzlegendes uit ‘de gouden tijd’; de eerste helft van de 20e eeuw, de tijd van de absolute swing. Geïnspireerd door misschien wel de grootste jazz-zangeres uit die tijd, Billie Holiday, brengt de Amsterdam-Barcelona Connection een ode aan deze legendes. Luister naar bekende jazz-songs van Billie in een mix van de golden age style en een frisse, energieke draai van jonge topmusici van vandaag de dag. Met Magazli Datzari (zang en contrabas), Joan Fort Nieto (gitaar), Giacomo Camilleti (drums), David Lukacs (saxofoon) en Menno Daams (trompet). Toegang is gratis. Kijk ook op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak

Wat: Kweekvlees, lezing van ontwerper Ira van Eelen
Wanneer: woensdag 14 augustus 2019
Tijd: 18.30 – 19.30 uur en 20.30 – 21.30 uur
Voor wie: volwassenen
Locatie: De Studio, extra locatie op het Marineterrein. (Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A)

Op woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling Voedsel van morgen – op de nieuwe locatie van NEMO De Studio – meedoen aan verschillende workshops. Op woensdagavond 14 augustus neemt ontwerper Ira van Eelen, dochter van kweekvleesuitvinder Willem van Eelen, je mee in de wereld van kweekvlees. In samenwerking met de universiteit van Bath laat ze tijdens de tentoonstelling Voedsel van morgen zien hoe kweekvlees gemaakt wordt. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op: nemosciencemuseum.nl/woensdagavond.

Wat: NEMO Zomerdak: salsa special, met een optreden van CubaLa en een salsaworkshop van La Esquina Cubana
Wanneer: donderdag 15 augustus 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen

NEMO Zomerdak, met live muziek van het Argentijns-Cubaanse duo CubaLa. Waan je in Cuba en doe mee aan de workshop salsa dansen van dansschool La Esquina Cubana (19.45 – 20.15 uur). ‘Salsa pa to’, salsa voor iedereen! Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Toegang is gratis, via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: De invloed van je voedselomgeving – Interactieve workshop onder leiding van Natasha Kooiman, oprichter Smaackmakers.
Wanneer: woensdag 21 augustus 2019
Tijd: 18.30 – 19.30 uur en 20.30 – 21.30 uur
Voor wie: volwassenen

Locatie: De Studio, extra locatie op het Marineterrein. (Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A)

Op woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling Voedsel van morgen – op de nieuwe locatie van NEMO De Studio – meedoen aan verschillende workshops. Op woensdagavond 21 augustus kun je een interactieve workshop volgen, onder leiding van Natasha Kooiman, oprichter Smaackmakers. We eten te veel, te vaak, te ongezond. 50% van de Nederlanders heeft overgewicht. En we kiezen op de een of andere manier vooral voor die producten die ongezond zijn en een hoge milieu-impact hebben, namelijk de dierlijke producten. Maar is dat zo gek? Kijk maar eens om je heen: we worden continu ‘genudged’ richting ongezond en onduurzaam. Waarom de voedselomgeving een belangrijke ‘driver for change’ kan zijn? Hoe we restaurants, cateraars en supermarkten zo ver krijgen dat zij met hun assortiment en marketing de consument stimuleren om duurzamer en gezonder te eten? En wat jouw buurt of jij zelf misschien zelfs kan doen? Daar gaat deze interactieve workshop over. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op: nemosciencemuseum.nl/woensdagavond.

Wat: NEMO Zomerdak, met live muziek (YenTing Lo Duo met Davor Stehlik // Maxime & Glyn)
Wanneer: donderdag 22 augustus 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen

NEMO Zomerdak, met live muziek van YenTing Lo Duo met Davor Stehlik en Maxim & Glyn. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje  en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Toegang is gratis, via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: NEMO Zomerdak, met live muziek (Azra Teijen // Nina Virant) en een bierproeverij van Pension Homeland
Wanneer: donderdag 29 augustus 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen

NEMO Zomerdak, met live muziek van Azra Teijn en Nina Virant. De bierproeverij is vanavond van Pension Homeland. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Toegang is gratis, via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: NEMO Zomerdak, met live muziek (Maxime & Glyn // Joëlle Goercharn)
Wanneer: donderdag 5 september 2019
Tijd: 17.30 – 21.00 uur

Voor wie: volwassenen

NEMO Zomerdak, met live muziek van Maxime & Glyn en Joëlle Goercharn. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Toegang is gratis, via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Wat: Films op het dak i.s.m. Kriterion
Wanneer: 6, 7 en 8 september 2019
Voor wie: volwassenen

Om de zomer te vieren bundelen NEMO en Kriterion opnieuw hun krachten met een filmweekend op het dak van NEMO. In het weekend van vrijdag 6 t/m zondag 8 september kun je op het hoogste dakplein van Amsterdam genieten van muziek en een film, onder het genot van een drankje en een hapje. Brein op Beeld voorziet elke film van een korte inleiding en voorafgaand spelen bands zomerse muziek. Slecht weer? Dan wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO.

Het filmprogramma wordt in augustus bekend gemaakt. Tickets zijn t.z.t. verkrijgbaar via de website van Kriterion. Meer info: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

WatKinderlezing – Hoe kun je onzichtbaar kleine dingen toch zichtbaar maken?
Wanneer: zondag 22 september 2019
Tijd: 13.00 – 14.00 uur

Voor wie: 8 – 12 jaar

Levende organismen, zoals bacteriën en schimmels, zijn onzichtbaar voor het blote oog. Voor het bestuderen van het allerkleinste leven zijn bijzondere microscopen nodig. Hoe werkt zo’n microscoop? Scheikundige Mark Hink (UvA) neemt echte microscopen mee en geeft antwoord op de vraag: Hoe kun je onzichtbaar kleine dingen toch zichtbaar maken? De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Informatie en kaarten via nemosciencemuseum.nl/kinderlezing.

Wat: Weekend van de Wetenschap in NEMO Science Museum
Wanneer: zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Tijd: 10.00 – 17.30 uur

Voor wie: alle leeftijden

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober 2019 is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden om kennis te maken met het wetenschapsmuseum. NEMO staat het hele weekend in het teken van energie. Bouw je eigen kettingreactie, tinker met tandwielen, doe scheikundige proefjes in het laboratorium en ontmoet een wetenschapper. Zie nemosciencemuseum.nl/weekendvandewetenschap.

Wat: Weekend van de Wetenschap in het depot van NEMO
Locatie: depot van NEMO, Strekkerweg 41, Amsterdam-Noord
Wanneer: zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Voor wie: alle leeftijden

Weet je nog… de draaischijftelefoon van je oma of de oude lampenradio van de buurman? Achter de deuren van het, normaal gesproken gesloten, depot van NEMO vind je meer dan 17.000 unieke objecten uit de historische techniekcollectie van NEMO. Kom 5 en 6 oktober 2019 herinneringen ophalen in het depot in Amsterdam-Noord en verbaas je over voorwerpen als een stropdaspers en boterverwarmer. Ervaar tijdens demonstraties met de Van de Graaff generator hoe het is om (veilig) onder 5 miljoen volt te staan of beleef een eureka-moment bij verschillende workshops. Gratis entree. Zie nemosciencemuseum.nl/depot.

Wat: Herfstvakantie in NEMO
Wanneer: 11 t/m 28 oktober 2019
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden

In de herfstvakantie is er bij NEMO weer veel te doen. Van 11 oktober t/m 28 oktober 2018 kun je genieten van extra workshops en demonstraties. In het laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan. Zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag met eigen experimenten en proefjes. De Kettingreactie in deze vakantie extra vaak te zien. NEMO is in de herfstvakantie ook op maandag open Zie: nemosciencemuseum.nl/herfstvakantie.

Uitgelichte afbeelding: DigiDaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.