Ik denk regelmatig nog terug aan de Nokia 3310. Als je toen je telefoon liet vallen hoefde je niet bang te zijn dat hij stuk was. Je had er bij wijze van spreken mee kunnen voetballen. Tegenwoordig is dat met de nieuwe (en veel meer kwetsbare) smartphones wel het geval. Nu moeten ze eigenlijk altijd beschermd worden door een hoesje. Bij een val van een geringe hoogte kunnen ze namelijk al stuk gaan. Vooral iPhones hebben nogal snel schade als ze vallen.

Bij het gebruik van een smartphone is het belangrijk dat je hem beschermd. Daarvoor kun je een hoesje aanschaffen. Een hoesje kan de val van een smartphone breken. Ook zeker handig als je kinderen hebt trouwens. Het komt nog weleens voor dat ze bijvoorbeeld een spelletje willen spelen op jouw telefoon en als je dan een wat duurdere variant hebt, zoals de iPhone 8, dan is een Apple iPhone 8 hoesje geen overbodige luxe. Naast dat vind ik zelf een hoesje erg handig om mijn pasjes in te bewaren. Ik heb bijvoorbeeld nooit mijn handtas mee als ik eventjes snel boodschappen ga doen.

Kids? Hoesje!

Een hoesje kan je toestel beschermen wanneer je er kinderen mee laat spelen. Ik zag ooit eens tijdens zwemles een telefoon kapot kletteren op de witte tegeltjes…moeders keek niet blij kan ik je vertellen. Het hele scherm lag aan diggelen! Een kind laat een smartphone nou eenmaal gemakkelijk vallen. En als er geen hoesje omheen zit is dat ook niet zo gek. Heb je zelf weleens gevoeld hoe glad zo’n telefoon aanvoelt? Mijn vriend had eerst ook geen iPhone hoesje om zijn telefoon! Op een dag zaten we buiten en hij legde zijn telefoon op z’n been, moest niezen en BAM….telefoon op de tegels. Ook nog een leuke…krassen op je beeldscherm. Dit kan komen door je sleutelbos in je zak, maar natuurlijk ook omdat er kleine kinderhandjes aan het toestel zitten. Zorg voor een screenprotector zodat je dit soort narigheden kunt voorkomen.

Reparaties aan je telefoon vaak duur

Een reparatie aan je telefoon is vaak duur. Een hoesje kan er in ieder geval voor zorgen dat de schade beperkt blijft. En heb je tijdelijk geen hoesje (ook deze kunnen slijten natuurlijk) wees dan extra alert! Indien je telefoon toch valt dan kan het zo zijn dat je je hem moet laten maken. Soms moet hem dan tijdelijk missen en moet je wellicht een toestel van iemand lenen Doe je dit niet dan ben je wellicht tijdelijk niet (mobiel) bereikbaar. Als je telefoon heel erg veel schade heeft kan het ook zomaar zijn dat het soms nog goedkoper is om een nieuwe aan te schaffen, in plaats van hem te laten repareren.

Verkopen

Wil je je smartphone na een bepaalde tijd weer verkopen, dan moet je ervoor zorgen dat er geen (of zo min mogelijk) krasjes of andere beschadigingen op zitten. Krassen of scheuren verlagen de tweedehands waarde aanzienlijk. Natuurlijk zijn er mensen die kapotte toestellen kopen om zelf op te knappen, maar deze betalen doorgaans erg weinig. Hoe netter het toestel eruit ziet, hoe meer mensen erop af zullen komen en hoe hoger het uiteindelijke verkoopbedrag zal zijn.

Uitgelichte afbeelding: Hand Holding New iPhone from Shutterstock/Anna Hoychukt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.