walk4Kort geleden zie ik op Twitter wat vrolijke foto’s voorbij komen van sokken. Het zijn WALKYTALKIES. Net nieuw op Twitter, maar ze blijken al een tijdje te bestaan. Het zijn sokken maar dan anders. Ze hebben een leuk design en zijn ook als handpop, lees handsok, te gebruiken. Dit is heel handig als het sokkenmonster in de wasmachine er een van het paar verslonden heeft of wanneer je kindje door een groeispurt een maatje over twee overslaat. Grote kans dat de sok dan nog aan de hand past.

Nelleke van der Burg, is grafisch ontwerpster en de bedenker van WALKYTALKIES. De karakters van de sokken zijn gebaseerd op haar kinderen. Ze is erg bevlogen en heeft zelfs als singer songwriter een liedje gemaakt over de WALKYTALKIES:

https://www.youtube.com/watch?v=eX1KXhqxSX0

De WALKYTALKIES vormen een vrolijke familie van verschillende designs. Zo zijn de namen internationaal gekozen omdat WALKYTALKIES internationale ambities heeft, maar daarover later meer.

Say JUMP! Het paard met rozet;

Say AHOY MATEY! De piraat met zilveren zwaard en tand;

Say HUNT! De krokodil met stiffen stekels;

Say PRETTY! De prinses draagt een mantel met strikjes;

Say YIPPEE YA HEY! De cowboy met gouden sheriff sterren.

walk3De WALKYTALKIES zijn in twee maatseries verkrijgbaar. In de leeftijd 3-4 jaar annex maat 23-26 en 5-6 jaar maat 27-30. Persoonlijk vind ik dit erg makkelijk, want ook als papa boodschappen gaat doen, komt hij met de juiste sokken terug. En de sokken groeien iets langer mee met de meisjes. De WALKYTALKIES zijn direct te bestellen op http://www.walkytalkies.nl/ en er staat een overzicht met andere (online) verkooppunten in NL en België.

Nelleke wil onze dochters ook graag kennis laten maken met WALKYTALKIES en stuurt ons drie paar toe. Ons peutertje is erg walk1content met haar prinsessensokken en trekt ze direct na ontvangst aan. De ogen van de prinses komen erg leuk onder haar broek uit. De sokken passen perfect, dat strookt niet helemaal met de leeftijdsindicatie van 3-4 jaar. De kleuter is helemaal idolaat van haar paardensokken. Ik laat haar direct de sokpop-functie zien en ze draaft op en neer door de gang. Ook haar passen de sokken perfect. Het vermoeden ontstaat dat de leeftijdsindicatie niet klopt of dat onze dochters op grote voet leven. De maatstelling klop in ieder geval. De sokken zijn elastisch, hebben geen losse, hinderlijke draden binnenin en zijn met oog voor detail vormgegeven. De piratensokken (blauw) draagt onze kleuter ook graag. Wat me verbaast, want ze is een echt meisje-meisje. Zelf geeft ze aan het zilver erg mooi te vinden. Onze peuter wil niet spelen haar sokken, ze wil ze graag dragen. Tot het moment dat er een kleutervriendinnetje op visite komt die gelijk een piraat en een paard aangemeten krijgt. Nu rennen er drie meisjes, eh ik bedoel twee piraten, twee paarden en twee prinsessen door de gang en is de missie van de WALKYTALKIES geslaagd.

walk2Om het doel van WALKYTALKIES, zoveel mogelijk kinderen blij te maken over de hele wereld, te kunnen bereiken staat er een crowdfunding-campagne in de kinderschoenen. Het idee is om deze voor het uitkomen van de herfstcollectie te lanceren. Op dit moment zoekt Nelleke nog Goede Doelen en wil graag de hulp van de KiDDoWz- lezers inroepen. Abonneer u op de WALKYTALKIES- nieuwsbrief, geef uw suggesties door en blijf op de hoogte. Doe dit echt, dan doet WALKYTALKIES een leuke winactie met de nog uit te komen herfstcollectie!

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.