De temperatuur gaat omlaag, de koude maanden staan weer voor de deur. Dit betekent dat het tijd wordt voor een lekkere dikke winterjas. En je moet er uiteraard stylish bij lopen deze winter, maar misschien nog wel belangrijker is dat je kinderen er stijlvol bijlopen. Een winterjas voor kinderen kopen is niet makkelijk. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een winterjas voor je zoon of dochter aanschaft. In deze blog lees je waar je precies rekening mee kan houden. 

Samen uitzoeken

Laat je kind mee bepalen in de keuze van een nieuwe winterjas. Kinderen weten tegenwoordig precies wat wel en niet hip is op het schoolplein. Laat ze daarom mee denken, zeker als je een winterjas voor meiden aanschaft. Meisjes weten vaak al eerder dan jongens wat ze wel en niet mooi vinden. Een handige tip is om van te voren een selectie te maken en je kind uit de door jou gemaakte selectie te laten kiezen. Op deze manier heeft jouw kind al snel het gevoel dat ze zelfgekozen hebben en zullen ze extra trots zijn op hun nieuwe jas.

Weer- en windbestendig

Een winterjas moet natuurlijk lekker warm zijn. Maar het is ook handig als de jas water- en winddicht is. Kinderen willen vaak ook in de winter lekker buiten kunnen spelen. Als ze naar buiten gaan met een goede winterjas hoef jij je geen zorgen te maken dat hun weerstand omlaag gaat, en de kids hebben het lekker warm buiten. Een aantal dingen waar je nog op zou kunnen letten zijn: heeft de jas een goede ritssluiting en of de jas een goede kraag en capuchon heeft. Zeker wanneer je een winterjas voor jongens aanschaft moet je hier goed op letten, jongens houden toch nog altijd het meest van buitenspelen. 

Koop je winterjas pas in de winter

Het is aan te raden om een winterjas voor je kinderen pas in de winter te kopen. Kinderen voelen dan pas echt hoe koud ze het hebben. Op het moment dat het nog lekker warm is buiten kunnen ze niet goed inschatten hoe koud ze het gaan krijgen. Wat ook nog een voordeeltje is van een jas in de winter kopen; vaak is er al uitverkoop. En uitverkoop komt altijd goed uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.