glerups logoWij wonen in een huis, waar het altijd heerlijk warm wordt als je de verwarming aan zet, zoals het hoort. Het enige wat alleen dus echt niet warm wordt is de vloer. Altijd koude voeten dus, tenzij je hele dikke sokken aantrekt natuurlijk. Toen ik op zoek ging naar lekkere warme pantoffels voor mijn kleine man, van goede kwaliteit, kwam ik terecht bij Glerups. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik nog nooit van dit Deense merk gehoord had, maar na wat speurwerk was ik overtuigd: deze pantoffels zien er zo comfortabel uit, dat moet gewoon goed zijn.glerups2

“Glerups zijn handgemaakt van vilt, uit prachtige natuurlijke wol, voor ultiem comfort. De meest beroemde en originele vilten pantoffels uit Denemarken. Glerups is een begrip in Scandinavië en veroveren nu ook Nederland! Wie ze ervaren heeft wil echt nooit meer anders!”

Bovenstaande (cursieve) tekst staat op de website van Glerups. De zelfverzekerdheid straalt er vanaf, dus wij namen de proef op de som en plaatsten een bestelling. Een dag later kwam de postbode het doosje met daarin mijn zoon z’n nieuwe Glerups brengen. Snelle levering dus, daar houden wij van!

glerups1De pantoffels werden uit de doos gehaald en aan de voeten geschoven….en wat er toen gebeurde….hij wilde ze vervolgens nooit meer uit doen! De Glerups zitten als gegoten om zijn voeten, zijn heerlijk zacht én warm. Ze hebben dus geen woord gelogen! Mijn vriend liet meteen weten dat hij ook wel een paar Glerups wil hebben en ook ik ben ervan overtuigd dat dit de oplossing is tegen koude voeten!

De Glerups pantoffels zijn uit liefhebberij ontstaan en vervolgens in de loop van tien jaar tijd door de bedenkster en maakster Nanny Glerup geschikt gemaakt voor grootschaliger productie. Ze merkte hoe gretig haar creatie aftrek vonden. Tegenwoordig zijn deze pantoffels/sloffen verkrijgbaar in grote delen van europa en nu ook in Nederland.

De sloffen zijn uitzonderlijk comfortabel en dit komt door de voetvormige en wpid-wp-1416131026321.jpegunieke ontwerp wat gecombineerd wordt met de zachtheid en de warmte van de wol.

De klassieke grijze vilten laars wordt al gemaakt sinds de oprichting van het bedrijf. Het heeft de basis gevormd voor de ontwikkeling van nieuwe ontwerpen voor onze collectie.

De ontwerpen zijn ook gebaseerd op een lange traditie van handmatig vilten, die we hebben omgezet in innovatieve producten van de hoogste kwaliteit. Het ambacht van vilten is door Glerups.dk door ontwikkeld. Toch blijft het maken van sloffen deels handwerk omdat dit niet door machines gemaakt kan worden.

glerups3Eenvoud en optimaal gebruik van de eigenschappen van het natuurlijke materiaal zijn de basiselementen bij de ontwikkeling van het assortiment. Ze streven naar een optimale mix van functionaliteit, schoonheid en duurzaamheid. Het resultaat kan worden beschreven in drie woorden: Mooi, Natuurlijk en Warm.

Eigenschappen van de pantoffelsglerups4
De pantoffels zijn sterk en soepel, een dubbele viltlaag op 100% pure wol op een zachte leren / rubber zool met voetbed. Ze voegen zich op een natuurlijke wijze om de voet.
Reguleert optimaal het voetklimaat, de eigenschappen van wol worden optimaal benut, warm in de winter, koel in de zomer. Ook comfortabel zonder sokken te dragen. De pantoffels zijn mede door de manier van vilten zeer sterk en duurzaam.

Samenvattend
Een product dat mooi is, doeltreffend, natuurlijk en verantwoord geproduceerd met toewijding en vakmanschap.

glerups5Voor kinderen en volwassenen
Glerups
produceert een heleboel verschillende modellen pantoffels, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Wie ze eenmaal heeft, is verkocht!

Volg Glerups op Facebook en Twitter, zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.