Goede schoenen zijn belangrijk, voor mij, voor jou, voor iedereen. Elke stap die de mens zet, wordt gedragen door zijn/haar voeten. En dan is het van belang, dat die voeten zitten in comfortabele schoenen. En wees nou eens eerlijk, er is toch niks vervelender dan schoenen die niet lekker lopen. Eelt bij het kleine teentje, een blaar op je hak, ik denk dat iedereen die dit artikel leest wel eens een pijnlijke voet heeft gehad. En dat kwam waardoor? Juist, in de meeste gevallen door verkeerd schoeisel. Daartegenover staat dat als je de juiste schoenen voor je voeten hebt gevonden, je de hele dag meters kunt maken zonder dat je er last van hebt. Voor dames ben ik zelf overigens altijd erg enthousiast over de schoenen van fred de la bretoniere.

Goede schoenen bieden ondersteuning en lopen lekker

Het belang van goede schoenen begint al in het begin van je leven. Een baby heeft nog geen stevige stappers nodig, maar wanneer hij/zij begint te lopen, is het van belang dat de schoenen ondersteuning bieden aan de voeten. Dit draagt meteen bij aan een goede houding en tevens aan de motoriek. Gedurende de kinderjaren groeit een kindervoet gemiddeld 1 tot 2 maten per jaar. Een tip voor het uitzoeken van nieuwe schoenen bij kinderen; laat de voeten iedere keer goed opmeten en koop de maat die past bij de grootste voet. De meeste mensen hebben namelijk één grote en een minder grote voet. Uiteraard geldt dit niet alleen voor kinderen, ook volwassen voeten verschillen in grootte. Soms kan het zelfs bijna een schoenmaat schelen. Heb je bij het ene merk maat 39, dan zou het kunnen dat je voor een ander paar schoenen maat 40 nodig hebt.

Tip: ga nooit aan het einde van de dag nieuwe schoenen kopen. Je hebt je voeten dan al een hele dag belast en deze zijn vaak wat opgezwollen. Dan kan het dus zomaar voorkomen dat je een maat groter nodig hebt. Dit terwijl je aan het begin van de dag, als je voeten in “slanke staat” zijn, wellicht een maat kleiner of je normale maat zou passen.

Comfortabel en netjes

Voor de man hier in huis vind ik het belangrijk dat hij comfortabele en nette schoenen draagt. Hij heeft al een flink paar floris van bommel schoenen versleten, en er zullen vast nog vele volgen. Deze schoenen sluiten goed bij zijn voet aan, en het oog wil natuurlijk ook wat. Degelijke schoenen, voor een normale prijs: daar houden we van!

De keuze is reuze

De keuze voor schoenen is tegenwoordig heel erg groot en ook zeker voor dames. Je kunt altijd wel wat vinden, van laarsjes tot instappers, met soms een uitstapje naar een mooie pump. En wat het fijne is als je een merk hebt gevonden wat goed bij jouw vorm voet past? Dat je niet verder hoeft te zoeken. Daarom heb ik voor elk seizoen, een comfortabele schoen.

Uitgelichte afbeelding: Van Den Assem Schoenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.