Als je regelmatig fietst met kinderen, voorop of achterop, dan hoef ik je vast niet te vertellen dat veiligheid en betrouwbaarheid van de fiets van essentieel belang zijn. Je moet je kind(eren) veilig en comfortabel mee kunnen nemen en het is het ook belangrijk dat je ze veilig op en van de fiets kunt tillen. Verder is het, zeker als je twee kinderzitjes hebt, erg fijn als je zelf genoeg ruimte hebt om op- en af te kunnen stappen. De moederfiets is hiervoor heel erg geschikt, sterker nog….de makers hebben echt nagedacht over wat jij als moeder (of vader) nodig hebt om op een fijne manier met je kind(eren) te kunnen rondfietsen.

De voordelen van een moederfiets

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van de moederfiets, is goed gekeken naar wat er nodig is om comfortabel en veilig te kunnen fietsen met kinderen en eventueel ook nog met een boodschappentas. Een moederfiets heeft dan ook veel voordelen tegenover een gewone fiets. De fiets heeft een extra breed stuur en een langere bagagedrager om er op die manier gemakkelijk kinderzitjes op te kunnen installeren. Een extra grote afstand ten op zichtte van het stuur en het zadel zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om veilig op en af te stappen. De ruimte tussen het stuur en het zadel is natuurlijk ook heel prettig als je op de fiets wilr en je hoogzwanger bent. Daarnaast is de lage instap ook heel fijn.

Stabiliteit en veiligheid

Met twee kinderzitjes moet een fiets wel heel stevig zijn. Stabiliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel. Daarom heeft de moeder fiets een stuur-vergrendelaar en een dubbele standaard. Bij stilstand blijft deze fiets goed stevig en stabiel staan en dankzij het stuurslot kan het stuur niet in één keer de andere kant op vallen of schieten. Dit is overigens wel het geval bij een gewone fiets.

Tassen met gemak meenemen

Twee kinderzitjes; één voor en één achter en dan blijft er nog genoeg ruimte over om een gymtas of boodschappentas mee te nemen. Echt ideaal want dan kan je na het ophalen van de kinderen van school of de kinderopvang meteen door om boodschappen te doen. Er zijn moederfietsen met zeven versnellingen. Je hoeft trouwens nooit meer zwaar te trappen als je kiest voor een elektrische moederfiets. Er is volop keuze in verschillende soorten en uitvoeringen, dus verdiep je goed in wat je graag wilt aanschaffen!

Beeld: Little girl in the seat bicycle from Shutterstock/Ipatov

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.