Waar eerst het lezen op een e-reader nog de boventoon voerde, merk ik in mijn omgeving dat het luisteren naar een luisterboek ook steeds meer terrein gaat winnen. Niet alleen volwassenen schijnen dit graag te doen, ook kinderen vinden het steeds interessanter worden. Zeker voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, kan het een uitkomst zijn om zo nu en dan lekker te luisteren naar een mooi verhaal. Ik deel de leukste luisterboeken voor kinderen van 3-4 jaar met jullie, die verkrijgbaar zijn bij bol.com.

Apps waarmee je een luisterboek kunt beluisteren

Naast dat je een luisterboek op bijvoorbeeld je Kobo Plus kunt afspelen (de luisterboeken kun je heel gemakkelijk aanschaffen bij bol.com), zijn er ook verschillende apps die het allemaal nog een stukje gemakkelijker maken. Het aanbod van luisterboeken wordt steeds uitgebreider, dus er zit vast iets tussen wat je kindje (of jijzelf) leuk vindt.

LuisterBieb

https://youtu.be/gDwaGo9ZVl4

De LuisterBieb is een app met luisterboeken voor je tablet of smartphone. Hiermee geniet je altijd van de mooiste luisterboeken, waar je ook bent. De LuisterBieb bevat ruim 2.600 titels, van romans tot talencursussen, van thrillers tot kinderboeken.

De LuisterBieb bevat gratis, premium- en promotietitels. Met gekleurde labels geven ze aan of een luisterboek een gratis, premium- of een promotietitel is.

Gratis luisterboek
Het label is grijs: dit is een gratis titel die iedereen kan beluisteren. Er is geen leentermijn. De gratis luisterboeken mag je zo lang lenen als je wilt.

Premiumluisterboek
Het label is oranje: dit is een premiumtitel. Deze luisterboeken zijn alleen voor mensen die lid zijn van de Bibliotheek. Premiumluisterboeken mag je drie weken lenen.

Promotieluisterboek
Het label is wit: dit is een promotietitel. Deze titels kun je tijdelijk gratis beluisteren.

Download de app gemakkelijk in de App store of bij Google Play.

Storytel

https://youtu.be/ehWYTgo6zbQ

Storytel is een app waarmee je naar luisterboeken kunt luisteren, waar en wanneer je maar wilt. Of je nu onderweg bent, aan het koken bent of in bed ligt; jij kiest een boek en luistert het wanneer je wil. Van kinderboeken tot misdaadboeken, er staan wel duizenden luisterboeken in de app.

De eerste 14 dagen kun je gratis gebruik maken van de app. Daarna betaal je voor een abonnement 9,99 per maand en heb je keuze uit duizenden luisterboeken.

Download de app gemakkelijk in de App store of bij Google Play.

Snelwegsprookjes

Snelwegsprookjes is ontwikkeld met het idee om kinderen op de achterbank te vermaken tijdens een (lange) rit. Het leuke aan deze app is dat deze interactief is: hij stemt af op objecten langs de snelweg, het tijdstip, het weer en het overige verkeer. De buitenwereld van het hier en nu speelt dus een actieve rol in de luisterverhalen. Om de sprookjes te laten inspelen op de omgeving zijn de snelwegen hiervoor speciaal in kaart gebracht, met een focus op elementen als tunnels, masten, borden en molens. Daarnaast past ieder verhaal zich automatisch aan op de route zodat de snelweg tot leven komt.

Er zijn in totaal 4 interactieve luisterverhalen die op de achterbank beluisterd en bekeken kunnen worden: Joekeltje, De waarschuwertjes, Turbo Gerrit en Commandant Shteinpoist en kapitein Tic. En deze app is ook nog eens gratis! Lees zeker eventjes over de Snelwegsprookjes ervaringen van Linda!

Download de app gemakkelijk in de App store of bij Google Play.

Carry Slee & Dagmar Stam – Een krokodil in de heg

Eefje, Mark en hun hond Boef ontdekken een heleboel beestjes in de tuin. Ze maken een dierentuin van takjes en stenen. Daar mogen het lieveheersbeestje, de pissebed en de regenworm wonen. Maar als mama de dierentuin komt bekijken, zijn alle bewoners verdwenen! Een merelpaar heeft in de heg een nestje gebouwd. De eitjes zijn net uitgekomen, Mark en Eefje vinden dat heel spannend. Maar ook Snoetje de poes heeft veel belangstelling voor de jonge mereltjes… Mark en Eefje openen een slakkenziekenhuis en maken een vrolijk gekleurd web voor een dakloze spin. Als het winter wordt, komt er een bijzondere gast in de tuin: een egel!
Dit luisterboek is hier verkrijgbaar voor € 4,99

Lizette de Koning – Job en Keetje

Job en Keetje spelen eigenlijk elke dag wel met elkaar: in de lente gaan ze naar de kinderboerderij en bouwen ze net als de meerkoeten een nestje. In de zomer spuiten ze elkaar nat in de tuin, gaan ze naar het strand en krijgt Keetje haar eerste echte fiets. In de herfst ontdekken ze een muis in huis en spelen ze veel binnen – ze verzinnen zelf de gekste spelletjes. En in de winter wordt Keetje ziek, zetten ze hun schoen en spelen ze kerstmisje.
Dit luisterboek is hier verkrijgbaar voor € 8,99

Ted van Lieshout – Boer Boris

Welk kind zou er nou niet Boer Boris willen zijn? Boer Boris heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Er is ook zoveel te doen…
Dit luisterboek is hier verkrijgbaar voor € 2,99

Jim Bakkum & Kirsten Michel – Dadoe

Opgelet, daar is Dadoe met zijn politie-loopwagen. Met zijn buurmeisje Didi en zijn ondeugende hondje Toby beleeft hij allerlei avonturen. Hij racet door de woonkamer, springt op de trampoline, houdt een superstepwedstrijd en is aan het eind van de dag nog lang niet moe!
Dit luisterboek is hier verkrijgbaar voor € 8,99

Julia Donaldson & Axel Scheffler – Het grote Gruffalo luisterboek

Luister naar de twee succesvolle prentenboeken over de Gruffalo (De Gruffalo en Het kind van de Gruffalo). De verhalen worden in dit luisterboek lekker eng en griezelig voorgelezen door actrice Lies Visschedijk. De toch al spannende verhalen met een slimme, dappere muis in de glanzende hoofdrol worden nog bloedstollender door de geluidseffecten en muziek! Inclusief twee liedjes!
Dit luisterboek is hier verkrijgbaar voor € 7,95

Dick Bruna – dozijntje nijntje

dozijntje nijntje is een luisterboek met de twaalf fijnste nijntje verhalen, voorgelezen door een keur aan nijntje fans: Plien van Bennekom, Job Cohen, Jan Meng, Isa Hoes, Kees Hulst, Prinses Laurentien, Tim Murck, Nelleke Noordervliet, Ilja Leonard Pfeijffer, Job Schuring, Marc-Marie Huijbregts en Rik van de Westelaken. Met drie liedjes uit de musicals, gezongen door Eva Poppink.
Dit luisterboek is hier verkrijgbaar voor € 11,95

Uitgelichte afbeelding: Little girl reading digital book on her tablet with headset from Shutterstock/Arina P. Habich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.