Wanneer je een horloge wilt gaan kopen dan moet je met meerdere zaken rekening houden. Waar wil je het horloge bijvoorbeeld voor gebruiken en wat voor stijl horloge zou je graag willen? Dit en nog veel meer zal zeer zeker van invloed zijn bij het maken van een keuze.

Gebruik van horloge

Een horloge is niet alleen bedoeld als tijdsklok. Het wordt door veel mensen gezien als een volwaardig sieraad. Een mooi cadeau om bijvoorbeeld te geven als een horloge voor papa. Een horloge kan gebruikt worden voor het dagelijks gebruik, maar ook voor speciale gelegenheden. Het ligt ook aan de omstandigheden wat voor horloge waarvoor geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan zware werkomstandigheden, waar horloges bestand moeten zijn tegen beschadigingen. Dan zijn bepaalde eigenschappen van belang zoals krasvrij glas of een waterdicht horloge. Natuurlijk is er ook materiaal zoals titanium of edelstaal, waardoor het horloge nog beter beschermd is.

Kastvorm van het horloge

Een ander belangrijk aspect aan een horloge is de afmeting. De horlogekast moet immers niet te groot zijn, zodat het horloge van de pols afglijdt. De kastmaat van het horloge is dan ook iets om rekening mee te houden. Een goed gekozen kastvorm draagt bij, dus een goede keuze maken tussen een vierkante, ovale en ronde kastvorm is belangrijk.

Uitstraling van het horloge

Een horloge geeft vaak ook uitstraling en dat is dan ook vaak precies de intentie van degene die het draagt. Wanneer je vaak een pak of overhemd aanhebt, dan geeft een horloge extra stijl. Een klassiek model of minimalistisch model sluit naadloos hier op aan. Voor een meer casual uitstraling kies je bijvoorbeeld voor een trendy horloge. Daarbij zijn de kleur en stijl van het model belangrijk. Een veilige keuze is een tijdloos horloge dat zo meer dan tien jaar mee kan gaan. Wel is het wat mij betreft een must dat er een mooie horlogeband aan vast zit.

Type band voor horloge

Om te kijken welk horloge het beste bij iemand past, is de band van het horloge een belangrijk detail. Zo kun je kiezen voor een leren band of voor een stalen band. Al je hieruit eenmaal een keuze hebt gemaakt dan vallen er al vele horloges af. Een keuze voor een stalen band betekent dat het horloge ook wat zwaarder is. Wel zal deze band minder snel slijten en bovendien beter bestand zijn tegen water. Een band van leer heeft een grotere kans op slijtage. Ook kan er nog gekozen worden voor een band gemaakt van siliconen of canvas.

Kleur van het horloge

Een andere keuze die nog gemaakt moet worden is de kleur van het horloge. Veel mensen maken een keuze voor een gouden, zilveren of zwart horloge. Het zijn vaak de meest simpele keuzes om te maken. Het is echter beter om te kijken naar meerdere kleuren om zo te zien welke kleur het beste staat. Zo kan een zilveren model wel mooi lijken, maar komt dat niet overeen met de huidskleur van de drager. Dit kan een flets beeld opleveren, dus kijk goed welke kleur het beste staat. Zo komt het horloge nog beter tot zijn recht.

Persoonlijke smaak

Zo zijn er veel zaken om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een geschikt horloge. Het gaat er echter om dat het horloge het beste bij jouw wensen en eisen aansluit. Een horloge is niet alleen voor functioneel gebruik, maar geeft ook een persoonlijke tint. Ga dus altijd uit van je eigen gevoel en maak vanuit daar een juiste keuze voor het perfecte horloge. Weet je het echt niet, laat je dan informeren en adviseren door een deskundige juwelier!

Uitgelichte afbeelding: Stylish watch on woman hand from Shutterstock/Dmitri Gromov

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.