Op moment van schrijven bevinden we ons nog middenin de zogenoemde coronacrisis. Om jullie ook iets luchtigers te laten lezen, zocht ik uit hoe je je sieraden kunt combineren met je outfit.

Allereerst; goud of zilver

Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor goud óf zilver. Beide combineren is vaak niet mooi. Daarnaast is het goed om te kijken naar wat voor soort outfit je draagt. Kies je voor een donkere outfit, dan doet goud het vaak goed. Ben je in een ‘lichte bui’ dan is zilver vaak een goed idee. Draag je zwart of wit, dan kun je we te keuze maken tussen gouden of zilveren sieraden.

Halslijn

Als je sieraden uit gaat kiezen bij je outfit, dan is het zeker een goed plan om te kijken naar de halslijn van het kledingstuk dat je draagt. Heeft jouw shirt/jurkje een v-hals dan staat een lange ketting vaak erg mooi. Kies je voor een coltrui, dan kun je beter een korte ketting dragen. Ben je gek op chokers, draag deze dan alleen bij een shirt met een ronde hals of een niet te lage v-hals.

Huidskleur

Ik ben zelf nogal bleek en ook in de zomer word ik niet zo bruin. Ik kies zelf eigenlijk altijd voor zilverkleurige sieraden, omdat ik goud bij mezelf niet zo mooi vind staan. Heb je wel een iets warmere huidskleur, dan kan het zijn dat juist een gouden sieraad wel heel erg mooi staat. Het is echt eventjes kijken hoe iets staan…en het kan per persoon dus verschillen.

Rustig of een eyecatcher

Draag je een hele zwarte outfit, dan kun je best kiezen voor een set opvallende oorbellen of een grote ketting. Heb je kleding met een printje aan, dan kun je beter op safe spelen door te kiezen voor een minimalistische ketting, anders wordt het heel erg druk allemaal. Zilveren oorbellen, bijvoorbeeld creolen, kunnen eigenlijk altijd wel. Of gewoon simpele oorknopjes, ook prima natuurlijk.

Aandacht op de goede plek

Wil je de aandacht leggen op je gezicht, dan is het niet verstandig om te kiezen voor een diepe decolleté. Dit geldt ook bij het dragen van sieraden. Wil je shinen met die prachtige oorbellen, zorg dan dat de rest van je outfit niet al te aanwezig is. De grootte van je sieraden is erg belangrijk. Wil je de aandacht trekken naar je handen, dan kun je wat grotere ringen dragen, wil je een laag uitgesneden top toch wat meer kleden, kies dan voor een lange ketting die de boel een beetje bedekt. Let wel op: Korte kettingen zoals chokers kunnen je nek korter laten lijken en lange kettingen kunnen je buik accentueren. Denk goed na over wat je precies wel en niet de aandacht wilt geven.

Kijk naar de gelegenheid

Als je naar je werkt gaat, dan is het een goed idee om het allemaal een beetje subtiel te houden. Let ook op dat je, als je achter een laptop moet werken, eigenlijk geen ruimte hebt voor grote armbanden. Deze kunnen blijven hangen en je collega’s zouden zich kunnen storen aan het geluid wat je maakt als je ergens tegenaan tikt. Is de gelegenheid waar je naartoe gaat een gala, dan is het natuurlijk wel leuk om eventjes groots uit te pakken. Heb je een uitvaart, kies dan voor een subtiele ring en kleine steentjes in je oren. Op een bruiloft kun je best sieraden dragen, maar zorg nooit dat je meer opvalt dan de bruid zelf.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.