Heb jij je weleens afgevraagd of het schadelijk is om je MacBook de hele dag aan de adapter te laten? Zou het de batterij permanent kunnen beschadigen? Wordt de accu van de MacBook hier ‘lui’ van? Is er een bepaalde methode om de MacBook op te laden? Wat is het beste moment om je MacBook op te laden? Ik ben er eventjes ingedoken en deel hieronder wat ik erover heb gevonden.

Bang voor een ‘luie’ accu

Wanneer je de hele dag je MacBook hebt gebruikt, op kantoor, of bijvoorbeeld nu tijdens de ‘verplichte thuiswerk-periode’, ben je snel geneigd om hem, net als je telefoon, ‘s nachts aan de oplader te leggen. Je MacBook laadt dan op wanneer jij slaapt en op deze manier start je je werkdag met een volledig opgeladen accu. Maar is het niet schadelijk voor je accu om hem zolang aan de MacBook oplader te hebben? Het antwoord is ‘nee’. Vaak wordt gedacht dat de accu ‘lui’ wordt als je hem constant onder stroom hebt staan, maar dat i dus niet het geval. Echter, het is natuurlijk nooit de bedoeling dat je MacBook constant aangesloten is aan de oplader. 

Wat je moet doen

Wanneer je een vaste werkplek hebt, is het slim om je MacBook aan de adapter te laten. Op die manier belast je je accu zo min mogelijk, waardoor de levensduur optimaal blijft. Wel is het belangrijk om de batterij van je MacBook minimaal één keer in de maand te ontladen tot 15%. Dit zorgt er namelijk voor dat de elektronen in de batterij in beweging blijven, waardoor de conditie goed blijft. Nadat je je batterij tot 15% hebt ontladen, laad je hem weer op tot 100%. Na maximaal een maand herhaal je dit weer. Wil je dat je batterij snel oplaadt? Dan kun je het beste je computer, in dit geval MacBook, uitschakelen of op de sluimerstand zetten. 

Met bovenstaande tips laad jij je MacBook in ieder geval veilig en op de beste manier op!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.