SAMSUNG CAMERA PICTURESZoals altijd zijn wij op zoek bij KiDDoWz naar leuke, originele en het liefst hele nieuwe artikelen. Ik benader bedrijven en bedrijven benaderen mij, of een van mijn collega’s met een leuk voorstel. Soms spelen we een artikel door, bijvoorbeeld als we iets te veel hooi op onze vork hebben. Maar vaak doen we het gewoon lekker zelf. En zo kom ik ook deze keer weer aan een nieuw item waar ik mij graag in verdiep!

Speciaal voor de feestdagen is een 1e Special Edition “geboren”. Nu is het tijd voor de 2e Special Edition van fair and cute. Ditmaal de CLUTCH. Dit is een CLUTCH (handtas) annex verschoningsmatje en luieretui. De clutch heeft twee grote vakken (ook geschikt voor luiers en luierdoekjes) en een extra binnenvakje (voor bijvoorbeeld je telefoon, thermometer of kammetje). Hij is bewerkt met een waterafstotend middel (na aantal keren wassen in wasmachine verdwijnt deze). Deze hippe handtas is gemaakt van een super zacht biologisch katoen en afgewerkt met een handgemaakte dopknoop gemaakt van doppen van frisdrankflessen.De clutch is geproduceerd in Nederland.

SAMSUNG CAMERA PICTURESmaat: circa 30cm(b)x20cm(h) (ingevouwen als handtas) & 35cm x 90cm (uitgevouwen als verschoningsmatje)
materiaal:
50% biologisch katoen en 50% katoen
binnenvoering: 100% biologisch katoen
vulling: geen
geproduceerd in: Nederland
(bron: www.fairandcute.nl)

SAMSUNG CAMERA PICTURESOndertussen heb ik me al flink ingelezen over de producten bij Fair & Cute en besluit dat ik op het voorstel in wil gaan om deze te reviewen. Ondertussen moet ik mijn hoofd flink koel houden zo enthousiast ben ik. Het duurt dan ook even voor ik, na ontvangst van het product, weer met beide benen op de grond kan staan en een (h)eerlijke review kan schijven.

clutch-vrijstaand-ingevouwen_1De Clutch is voorzien van een instructieblad. Hierop staat door middel van illustraties en tekst hoe de CLUTCH op de vouwen is en hoe je deze kunt uitvouwen. Zo kan er een verschoningsmatje gemaakt worden en een handtas.
De knopen zijn bijzonder afgewerkt, ze zitten zeer stevig op het stof bewerkt met sterk touw en extra dubbele knopen. Ik laat mijn vier jarige dochter eens heel hard trekken en nog laat de knoop geen spoor van loslating zien. De stof voelt heerlijk aan. De binnenzijde is voorzien van een zachtere en afneembare afwerking voor uw baby. Zo kan deze heerlijk verschoond worden. Aan de binnenzijde zit tevens een vakje, dit vakje is makkelijk te bereiken indien de CLUTCH een handtas is, middels de knoop wordt het vakje afgeschermd waardoor, bijvoorbeeld de beurs, inhoud niet verloren raakt.

Mijn conclusie: Het is een prachtig ontworpen artikel. Doordat de CLUTCH zowel clutch-vrijstaand-uitgevouwen_1voor kinderen welke verschoond dienen te worden alsook voor de moeder dient, is dit werkelijk waar een hot-item waar elke mama graag mee rond wilt of zelfs moet rondlopen!

De CLUTCH is te bestellen via deze link!

Over Fair & Cute:
Fair and cute producten worden op een 100% eerlijke manier gemaakt. Werknemers krijgen een eerlijk loon en worden op een juiste manier behandeld. Onze producten worden gemaakt in Nepal en Nederland. De producten die uit Nepal komen worden door Nepalese vrouwen met de hand gemaakt. De vrouwen verdienen een eerlijk loon en werken onder goede omstandigheden. Zo wordt een deel van de winst aan het einde van het jaar verdeeld onder de werknemers. Moeders mogen jonge kinderen die soms nog borstvoeding krijgen, meenemen naar hun werk. Ook thuiswerken is mogelijk. De fabriek voorziet tevens in een deel van hun zorgverzekering en een scholingsprogramma voor hun kinderen. Op deze wijze kunnen vrouwen moeder zijn én een inkomen genereren. De producten die in Nederland worden gemaakt voldoen aan de Europese normen voor arbeid en productie.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.