moes1Voor mij ligt de Moestuinkalender van Annemarieke Piers en Claudette Halkes, de makers van ‘Zelfgeoogst’. Het is begin April, maar op het jaaroverzicht te zien heb ik nog niet veel gemist. Tenminste er kon nog niet veel geoogst worden (rood), maar wel gezaaid inmiddels (groen). In een oogopslag te overzien.

moes2In het voorwoord van de auteurs lees ik hoe het idee van een moestuinkalender is ontstaan. De beste tips zijn uitgezocht. Ze beweren niet volledig te zijn en laten ruimte over voor de tuinier. Zo is deze kalender jaar-op-jaar te gebruiken.

Alle maanden worden in vier weken verdeeld met ieder een onderwerp. In de maand April, de maand van het zaaien, gaat week twee over ‘ongedierte’ :  haal onkruid en afval weg. Gebruik straks bij bessen en kolen netten in je tuin luidt het devies. Geschreven tekst wordt moes3afgewisseld met handige getekende stappenplannen met hier en daar een Tip. Het voorjaar is net begonnen, maar ik kijk alvast uit naar de maand van de knoflook (November) dan gaan we likeur brouwen: Limoncello, proost!

De Moestuinkalender van Uitgeverij Snor, 2014, vormgeving door Studio Boot, is o.a. hier te koop.

/Lmcmr

One thought on “De Moestuinkalender, Supermakkelijk zaaien, telen en oogsten- Het hele jaar door

  1. IIk zoek tevergeefs naar afmstijgen bv, Van de moestuinbakken.
    Hebt u duidelijker gegevens voor courgettes?
    Vorig jaar geen enkele vrucht.
    Met dank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.