Hoewel het belangrijk is om jezelf te accepteren zoals je bent, is het begrijpelijk dat je soms misschien iets slanker zou willen lijken in je kleding. Het goede nieuws is dat er verschillende trucjes zijn die je kunt toepassen, om je figuur flatterend te accentueren en een zelfverzekerde uitstraling te bevorderen. Graag deel ik een aantal tips!

Ken je lichaamstype

Voordat je begint met het samenstellen van je (nieuwe) garderobe, is het belangrijk om je lichaamstype goed te kennen. Ieder lichaam is uniek en kleding die bij het ene lichaamstype flatteus staat, kan bij een ander lichaamstype minder goed uitpakken. Ontdek welk lichaamstype je hebt: appelvormig, peervormig, zandloper of recht. Pas je kledingkeuzes aan op basis van je lichaamsvorm om je beste eigenschappen te accentueren en eventuele probleemgebieden te verdoezelen.

Kies de juiste pasvorm

Een van de belangrijkste aspecten om slanker te lijken in je kleding, is het kiezen van de juiste pasvorm. Vermijd te strakke kledingstukken, omdat ze ongewenste rondingen kunnen benadrukken. Te losse kledingstukken kunnen je juist weer een vormloze uitstraling geven. Kies in plaats daarvan voor kleding met een comfortabele, maar flatterende pasvorm. A-lijn jurken en tops met een V-hals zijn bijvoorbeeld ideaal om je figuur slanker te laten lijken. Heb je een buikje dan zou je onder die ene mooie jurk corrigerend ondergoed kunnen dragen. Dit zorgt er vaak al voor dat het er strakker uitziet allemaal.

Donkere kleuren zijn je vriend

Donkere kleuren, zoals zwart, marineblauw en diepbruin, hebben een afslankend effect. Ze absorberen het licht en creëren het optische effect van een slanker figuur. Dat betekent niet dat je helemaal geen lichte kleuren kunt dragen, maar gebruik ze verstandig en combineer ze met donkerdere tinten om een gebalanceerde look te creëren. Ga je deze zomer voor een corrigerend badpak? Ook deze zijn er grotendeels in de donkerdere kleuren. Het zijn overigens wel heel moderne, soms zelfs wat meer sexy modellen. Leuk om zelfverzekerder over het strand te paraderen toch?

Verticale lijnen en strepen

Verticale lijnen zijn je geheime wapen om lengte toe te voegen aan je silhouet. Ze trekken het oog omhoog en omlaag, waardoor je er langer en slanker uitziet. Kies voor kledingstukken met verticale strepen, zoals broeken, rokken of jurken, om dit effect te bereiken. Een andere manier om verticale lijnen toe te voegen, is door te kiezen voor kleding met verticale naden of decoratieve details.

Vermijd grote prints en horizontale strepen

Grote prints kunnen onbedoeld de aandacht vestigen op bepaalde delen van je lichaam. Kies in plaats daarvan voor kleinere prints of effen kleding, die rustiger zijn voor het oog. Vermijd ook horizontale strepen, omdat ze de illusie van breedte kunnen geven.

Accentueer je taille

Het benadrukken van je taille kan je figuur een zandloperachtige vorm geven, wat als zeer flatterend wordt beschouwd. Gebruik riemen om je taille te accentueren bij jurken, tops en jassen. Empire-stijl jurken, waarbij het accent net onder de buste ligt, kunnen ook helpen om je taille te benadrukken.

Verberg probleemgebieden met laagjes

Als je je niet zeker voelt over bepaalde delen van je lichaam, kun je slim gebruik maken van laagjes om ze te verdoezelen. Bijvoorbeeld, een licht vest of een open blouse over een strakker shirt kan je heupen camoufleren. Een blazer kan je armen bedekken als je je daar onzeker over voelt. Laat de laagjes soepel en licht vallen om te voorkomen dat ze volume toevoegen.

Kies de juiste stoffen

De stofkeuze kan een groot verschil maken in hoe slank je eruitziet in je kleding. Kies voor stoffen die vloeiend vallen en je lichaam omarmen zonder strak aan te spannen. Materialen zoals jersey, zijde en katoen kunnen prachtig vallen en je figuur op de juiste manier accentueren.

Afbeeldingen: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.