Laatst plaatste ik al een shoplog van de kleding die ik voor de oudste heb gekocht, maar natuurlijk kijk ik altijd of er nog meer te scoren valt, voor een leuke prijs. Het wordt tenslotte ooit ook weer en keertje lente en ik ben graag goed voorbereid daarop. Ik koop regelmatig vooruit en dat doe ik natuurlijk allemaal in een maatje groter. Ze groeien er vanzelf in en believe me….dat gaat sneller dan dat je denkt!

Vingino is en blijft mijn favoriete merk!

Ja, echt…ik ben dol op het merk Vingino. Op de foto hierboven zie je mijn oudste met een tweedehands Vingino jas (niets van te zien toch?). Niet alleen het uiterlijk telt wat mij betreft, maar ook de pasvorm vind ik erg belangrijk. De jongens moeten zich er goed in kunnen bewegen en het moet ook lekker zitten. Wat ik verder zo leuk vind aan dit Nederlandse merk (ja echt!), is dat het toch wel wat excentrieker is. Hier en daar stoer afgewerkt in plaats van strak, past helemaal bij mij. Eigenlijk vind ik tot nu toe alle collecties leuk en nog grappiger; mijn oudste heeft mijn smaak overgenomen en kiest dus items uit, die ikzelf ook zou uitkiezen voor hem. De jongste draagt gewoon wat hem aangetrokken wordt. Met zijn bijna 3 jaar, heeft hij ook nog niet zo heel erg veel te vertellen daarover. Ik weet in ieder geval zeker dat mijn jongens, over twintig jaar niet in hun fotoalbum bladeren en zullen zeggen: “Mam, wat heb je me daar in hemelsnaam aangetrokken?”.

Met stip op numero 2: Quapi

Afgelopen zomer kocht ik (voor de oudste) via Marktplaats een heel pakket van het merk Quapi. Het is dat het voor een prikkie was, want bij ontvangst bleek de helft er toch niet meer zo netjes uit te zien als op de foto. Zonde natuurlijk, maar dat is het risico als je tweedehands kleding koopt. Over het algemeen heb ik altijd mooie spullen (check ook zeker eens of er een Facebook groep is van jouw favoriete kledingmerk). Het liefste koop ik het met een leuke korting, of op een kinderkledingbeurs, waar ik het eventjes goed kan bekijken en kan voelen. Quapi is wat je noemt een kleurrijk en eigenwijs merk en dat past uiteraard heel goed bij ons. Voor de jongste kocht ik al eens wat polo’s, die behoorlijk smal vallen, maar wat voor hem dus uitermate geschikt is. De oudste heeft nu nog wel wat truien liggen, die goed vallen en hem heel erg goed staan.

Last, but zeker not least: Retour Jeans

Retour is hét jeansmerk voor stoere, modieuze, hippe kids en biedt mode met een volwassen twist. Echter, ze verkopen ook een heleboel toffe bovenkleding. Het is kleding van goede kwaliteit met een fijne pasvorm. Retour heeft 4 vernieuwende collecties per jaar, 2 hoofdcollecties en 2 flash collecties. Zeker een merk wat je eens een keertje moet proberen. We hebben er niet heel erg veel items van, maar wat we hebben wordt graag gedragen en blijft ook netjes na het wassen!

Afbeelding: Eigen archief

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.