We kennen allemaal het fenomeen: een zomerse dag vol lekker eten en drank, maar helaas is niet iedereen in de buurt van een strand of terras. Dan is het toch fijn om gewoon thuis in de tuin te kunnen genieten van een aantal heerlijke, alcoholvrije drankjes. Ik heb hieronder 15 overheerlijke drankjes voor je op een rijtje gezet, zodat jij ook kunt genieten van een zomerse dag!

1. Virgin Mojito

Een Virgin Mojito is een alcoholvrije mojito en dus super refreshend. Doe een halve limoen in een glas, voeg hier wat muntblaadjes en minimaal twee theelepels rietsuiker aan toe. Vul het glas met ijsklontjes en vervolgens met sodawater. Garneer je Virgin Mojito met een takje munt en serveer ‘m meteen!

2. Virgin Piña Colada

Een Virgin Piña Colada is een alcoholvrije versie van de klassieke Piña Colada. Doe ananas, kokosmelk en ijsblokjes in de blender en mix totdat het een glad mengsel is. Giet het in een glas en garneer met een plakje ananas en een kokosnoot. Cheers!

3. Frozen Strawberry Daiquiri

Dit alcoholvrije drankje is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel erg simpel om te maken. Doe wat aardbeien, ijsblokjes, limoensap en wat honing in de blender en mix totdat het een glad mengsel is. Giet het in een glas en garneer met een aardbei.

4. Virgin Margarita

Een Virgin Margarita is een alcoholvrije versie van de klassieke Margarita. Doe wat ijsblokjes, limoensap, agavesiroop en versgemalen peper in een blender en mix totdat het een glad mengsel is. Giet het in een glas en garneer met een plakje limoen.

5. Virgin Bloody Mary

Een Virgin Bloody Mary is een alcoholvrije versie van de klassieke Bloody Mary. Doe wat ijsblokjes, tomatensap, Worcestersaus, limoensap, Tabasco en peper in een blender en mix totdat het een glad mengsel is. Giet het in een glas en garneer met een plakje tomaat en een garnering naar keuze.

6. Alcoholvrije Pina Colada Punch

Een punch is altijd leuk om tijdens een feestje te maken, maar er hoeft niet altijd alcohol in te zitten. Doe wat ananassap, kokosmelk, versgeraspte kokos, ijsblokjes en limoensap in een blender en mix totdat het een glad mengsel is. Giet het in een punchbowl en garneer met plakjes ananas en kokos.

7. Alcoholvrije Aperol Spritz

Een Aperol Spritz is een Italiaanse aperitief die steeds populairder wordt. Om een alcoholvrije versie te maken, doe je wat Aperol, sinaasappelsap, ijsblokjes en koolzuurhoudend water in een glas. Roer alles door elkaar en garneer met een plakje sinaasappel.

8. Alcoholvrije Cherry Fizz

Een Cherry Fizz is een heerlijke frisse cocktail, die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken. Doe wat kersensap, ijsblokjes, koolzuurhoudend water en versgeraspte kaneel in een glas. Roer alles door elkaar en garneer met een kers.

9. Alcoholvrije Peach Bellini

Een Peach Bellini is een Italiaanse cocktail, die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken. Doe wat perzikpuree, ijsblokjes, koolzuurhoudend water en versgeraspte kaneel in een glas. Roer alles door elkaar en garneer met een plakje perzik.

10. Alcoholvrije Pomegranate Mojito

Een Pomegranate Mojito is een alcoholvrije versie van de klassieke Mojito. Doe wat ijsblokjes, minimaal twee theelepels rietsuiker, muntblaadjes, limoensap en granaatappelpitjes in een glas. Vul het glas met sodawater en roer alles door elkaar. Garneer je mojito met een takje munt.

11. Alcoholvrije Strawberry Basil Lemonade

Een Strawberry Basil Lemonade is een heerlijke frisse Citroenlimonade met aardbeien en basilicum. Doe wat aardbeien, ijsblokjes, limoensap, versgeraspte kaneel en basilicumblaadjes in een glas. Vul het glas vervolgens met koolzuurhoudend water en roer alles door elkaar.

12. Alcoholvrije Mango Lassi

Een Mango Lassi is een heerlijke Indiase smoothie, die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken. Doe wat mango, yoghurt, ijsblokjes, versgeraspte kaneel en limoensap in een blender en mix totdat het een glad mengsel is. Giet het in een glas en garneer met een plakje mango.

13. Alcoholvrije Kiwi Limeade

Doe wat kiwi’s, ijsblokjes, limoensap, versgeraspte kaneel en minimaal twee theelepels rietsuiker in een glas. Vul het glas vervolgens met koolzuurhoudend water en roer alles door elkaar.

14. Alcoholvrije Coconut Pineapple Cooler

Een Coconut Pineapple Cooler is een heerlijke frisse drank, die je ook weer heel simpel zelf maakt. Doe wat ananassap, kokosmelk, versgeraspte kokos, ijsblokjes en limoensap in een glas. Roer alles door elkaar en garneer met een plakje ananas.

15. Alcoholvrije Watermelon Agua Fresca

Een Watermelon Agua Fresca is een heerlijke frisse fruitydrank, die je gemakkelijk zelf maakt. Doe wat watermeloen, ijsblokjes, limoensap, minimaal twee theelepels rietsuiker en versgemalen peper in een blender en mix totdat het een glad mengsel is. Giet het in een glas en garneer met een plakje watermeloen.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.