Wanneer je nieuwe auto niet zo nieuw meer is en de dagwaarde flink is geslonken, stappen de meeste autobezitters wijselijk over van een allrisk naar een WA-beperkt-cascoverzekering. Deze overstap wordt vaak gemaakt, wanneer de auto tussen de vier en zes jaar oud is. Hoewel een auto met een lage dagwaarde allrisk verzekeren natuurlijk zonde van het geld is, blijf je als ouder misschien het liefst net even ietsjes langer allrisk verzekerd en wel om de volgende redenen.

Krassen op je auto

Misschien komt je kind die nog maar net heeft leren fietsen met zijn stuur tegen je geparkeerde auto aan. Het is een situatie die al te makkelijk kan gebeuren, maar gelukkig niet al te veel schade geeft. Misschien speelt je kind graag buiten en komt er nog wel eens een voetbal tegen je achterlicht aan of vliegt er een honkbal door de autoruit. In sommige gevallen kunnen de reparatiekosten flink oplopen. Maak je je zorgen over je glanzende, krasvrije auto? Autoverzekeringen vergelijken kan je helpen een goedkope autoverzekering te vinden, zodat je net iets langer van de luxe van een allriskverzekering kunt genieten.

Je laat je sneller afleiden

Je moet je natuurlijk nooit laten afleiden door je kinderen als je in de auto zit, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kinderen maken ruzie op de achterbank, je kijkt even in je spiegel, omdat je lieverd zo zoet ligt te slapen of je probeert een huilend kind te troosten dat niet naar de dokter wil. Voor je het weet, ben je zo erg afgeleid dat je ergens tegenaan rijdt. Natuurlijk moet je dit soort dingen voorkomen door resoluut te zijn en jezelf niet te laten afleiden, maar met die verhoogde kans op een deuk in de auto, kan het misschien geen kwaad om net iets langer aan je allriskverzekering vast te houden.

Je kind heeft zijn rijbewijs

Het is echt niet zo dat alleen jonge kinderen je auto kunnen beschadigen. Misschien heb je je auto net een jaar of vier, wanneer je zoon of dochter trots thuis komt met zijn of haar rijbewijs. Van buiten lach je, maar van binnen pink je misschien een traantje weg. Natuurlijk ben je trots op je kind, maar zal je auto er schadevrij mee wegkomen? De kans is relatief groot dat je kind zijn eerste jaar een kliko schampt, de brievenbus omver rijdt tijdens het inparkeren of tegen een paaltje aanrijdt. Meestal zijn het geen grote schades. Maar als de dagwaarde van je auto nog hoog genoeg is, is het behouden van je allriskverzekering zeker een goed idee.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.