Back2school : toptips voor het kiezen van de juiste schooltas

Het aller-allerleukste van weer naar school gaan vond ik, naast het kiezen van een nieuwe agenda, het uitzoeken van een nieuwe rugtas. De hele zomer was ik namelijk beïnvloed door alle series die ik had gebinged zover dat mogelijk was vroeger en ik liep altijd verlekkerd door de V&D Campus (RIP) te gluren naar al die tassen.

Nu mijn zoon naar school gaat, vind ik het uitzoeken van een tas nog even leuk als vroeger! En nu mag ik hem helpen met het uitzoeken van een tas!

Waar let je op bij het kiezen van een schooltas?

Als je kind een schooltas nodig heeft, lijkt de keuze nogal snel te zijn gemaakt, maar niets is minder waar. Er is namelijk nogal een verschil tussen wanneer je kind in groep 1 of in de 3e klas zit van het voortgezet onderwijs. Naast natuurlijk dat een kind uit groep 1 een stuk minder boeken (of nou ja, geen) hoeft mee te nemen, zijn er nog meer verschillen!

Wat moet je kind meenemen naar school?

Mijn zoon hoeft alleen een lunchtrommel, fruit en een drinkbeker mee te nemen. Eén dag in de week moet ook zijn knuffel in zijn rugtas, want dan gaat hij naar opa en om na schooltijd. De rest van de tijd zit er dus niet zoveel in die tas. Hij heeft geen tas nodig dat tien kilo aankan. Sterker nog, dat kind valt om dan.

Als jouw kind naar de middelbare school gaat, kan het zomaar zijn dat er dagen zijn dat je kind 12 kilo meezeult: ik weet dit nog van mijn schoolperiode. Het handigst is dan dat je kind een rugtas heeft die dit gewicht kan dragen én waar het ook allemaal in kan. Een tas waarin je moet proppen, is echt vreselijk.

Back2school : toptips voor het kiezen van de juiste schooltas

Wat vindt jouw kind mooi?

Functioneel is belangrijk maar het oog wil ook wat. Helemaal bij kinderen. Ze willen niet voor aap lopen of net diegene zijn die uitgemaakt wordt voor de allergrootste brugpieper. Of de opmerking: “Hee tas, waar ga je met dat kind heen!”. Die kunnen we allemaal niet meer horen. Betrek je kind dus bij het kiezen van een tas!

Heb je een aparte tas voor gym of doe je dat in de huidige tas?

Je kind heeft één of meerdere dagen gym per week. Wat doet hij of zij op zo’n moment? Hebben ze een aparte gymtas? Vaak is het wel handig om de gymspullen apart van de rest van de schoolspullen te houden, zodat niet die hele tas binnen de kortste keren naar zweet stinkt. Toch kun je er ook voor kiezen om de gymtas ín de rugtas te stoppen, zodat je niet op weg bent met twee tassen, wat al helemaal schreeuwt: kijk, ik ga gymmen vandaag! (Ja, het zit diep bij me). Mocht je kind graag de gymtas bij zijn huidige spullen doen, omdat dat fijner is, kies dan voor een grotere tas!

Wordt de tas nog voor andere gelegenheden gebruikt?

De rugtas die mijn zoon heeft, wordt ook gebruikt voor vakantietripjes. Hij mag dan zijn eigen rugzak volladen met speelgoed. Hier kan hij zich de hele weg mee vermaken. Gebruikt jouw kind de tas nog voor andere gelegenheden? Houd hier dan rekening mee!

 

Back2school : toptips voor het kiezen van de juiste schooltas

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.