Hebben jullie de weersvoorspellingen gezien voor volgende week? Het wordt een stuk frisser en dan is het extra lekker om op de bank te kruipen. Maar wat heb je nou nodig om een heerlijk avondje thuis te hebben…?

Een goede bank of stoel

Allereerst heel belangrijk, een goede bank of een goede stoel om op te zitten, hangen of liggen. Sommige mensen duiken in hun bed en zetten dan de televisie aan en dat is natuurlijk ook helemaal prima. Ikzelf vind het geen fijn idee dat ik kruimels in bed heb en daarnaast ligt ons bed zo lekker, dat ik waarschijnlijk zo in slaap val…en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Laat mij maar lekker met een dekentje op de bank zitten. Een dekentje en wat fijne kussens zijn dus ook onmisbaar wat mij betreft.

Loungewear

Ik liep vroeger altijd in een bij elkaar geraapt zooitje als het om slaapkleding ging. Je komt doorgaans niemand tegen behalve de mensen met wie je samen in een huis woont en die lopen vaak ook al in hun pyjama dan. Toch heb ik gemerkt dat in ons huidige huis de temperatuur soms best laag kan zijn (wij zetten nou eenmaal niet de verwarming de hele dag/avond hoog). Zodra de verwarming lager staat koelt het snel af en daarom heb ik tegenwoordig loungewear aan in huis. Niet zo’n onesie hoor, dat is niet mijn ding, maar wel een lekker warm tweedelig setje, wat zacht aanvoelt en zorgt dat ik lekker warm blijf. Overigens slaap ik er niet in, dat is me dan weer te warm onder de dekens. Ik shop dit trouwens altijd bij LASCANA, omdat ik daar gewoon prima kan slagen, ook met een maatje meer. Want dit laatste maakt het vaak bij de ‘gewone winkels’ die je hier in het dorp hebt een stuk lastiger om te slagen. Ik ben een propje van 1.66 cm en vaak past het me niet. Daarnaast vind ik de winkels die zich richten op dames die wat voller zijn, vaak ontzettend duur!

Een goede film of serie

Wij hebben hier in huis een abonnement op Netflix en Disney+ en daar wordt veel gebruik van gemaakt. Hoewel de man echt geen serie-mens is, ben ik er dus wel dol op. We kijken wel samen regelmatig een film. Echt bingewatchen heb ik geen tijd voor, maar ik vind het wel heel moeilijk om een serie uit te zetten als het spannend is (en dat is het natuurlijk altijd). Series die ik in de laatste maanden heb gekeken op Netflix; Warrior Nun, The Shannara Chronicles en Cursed.

Thee

Een grote mok thee is natuurlijk ook iets wat bij een knus avondje op de bank hoort (of warme chocolademelk met slagroom en wat kleine kruidnootjes). Zeker nu het buiten kouder wordt, gaat de voorraad sapjes een stuk minder hard. Iedereen heeft behoefte aan de wat warmere dranken hier in huis. En ja, als we dan wel wat chips of een toastje nemen, dan komt er vaak wel een glaasje fris op tafel – helemaal niet erg ook, zeker niet in het weekend.

Een boek

Klaar met televisie kijken en toe aan een goed boek…dan is een koude winteravond een goed moment om deze erbij te pakken. We hebben hier weinig fysieke boeken in huis omdat er veel gebruik wordt gemaakt van de e-reader, maar we lezen allemaal graag (hoewel ik er dus echt meer tijd voor vrij zou moeten maken). Gelukkig valt wel het fysieke boek van de Ickabog hier binnenkort in de brievenbus, want die wil ik heel erg graag lezen! Even tijd voor mezelf! De recensie verschijnt na het uitlezen zo snel mogelijk online!

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.