Als je wilt besparen op autorijden, zijn er talloze manieren waarop je dat kunt doen. Soms is het een kwestie van een beetje aanpassing van je gewoonten, soms kun je met een paar eenvoudige aanpassingen al flink wat besparen. Wij geven je 9 tips om geld te besparen op autorijden.

1. Koop een zuinige auto

Als je een nieuwe auto koopt, kies dan voor een zuinige auto. Een zuinige auto is niet per se een duurder model, maar wel een auto die minder brandstof verbruikt. Een zuinige auto bespaart je dus direct al geld.

2. Plan je routes

Als je slim je routes plant, kun je flink wat tijd en dus geld besparen. Bij het routeplanner kun je aangeven of je de snelste, kortste of meest economische route wilt. Kies de laatste optie, want dan bespaar je geld op brandstof.

3. Kies voor een autoverzekering per kilometer

Woon je in België, dan is er een hele interessante optie voor jou. Kies voor een autoverzekering per kilometer en betaal echt alleen voor de kilometers die je rijdt. Een verzekering per km is eerlijker en voor 9 op de 10 Belgen tot 50% goedkoper. In Nederland zitten er ook verschillen in prijs als het gaat om autoverzekeringen. Kijk van tevoren dus goed waar je het beste en het goedkoopste uit bent.

4. Schakel tijdig

Schakel op tijd. Dit bespaart namelijk brandstof. Wanneer je tijdig schakelt, hoeft de motor niet zo hard te werken en verbruikt hij minder brandstof.

5. Onderhoud je auto

Een goed onderhouden auto rijdt beter en is zuiniger in brandstof. Zorg ervoor dat je je auto regelmatig laat controleren en onderhouden. Dit betekent dus niet alleen de jaarlijkse APK keuring, maar ook een grote en kleine beurt tussendoor.

6. Banden

Zorg ervoor dat je banden goed opgepompt zijn. Harde banden besparen brandstof. Je kunt deze vaak zelf oppompen bij de benzinepomp. Kom je er niet uit, rij dan even langs de garage.

7. Licht

Zorg ervoor dat je verlichting in orde is. Als je kapotte lampen hebt, verbruik je meer brandstof. Dit komt omdat de motor harder moet werken om hetzelfde licht te geven.

8. Airco

Gebruik je airco alleen als het echt nodig is. Airco gebruiken kost namelijk brandstof. Als het niet echt nodig is, zet je airco dan uit en je ramen open.

9. Tanken

Wanneer je tankt, kies dan voor de goedkoopste brandstof. Bij sommige tankstations is de brandstof goedkoper dan bij andere. Het loont dus om even rond te kijken voordat je gaat tanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.