Zoals de meesten van jullie wel weten, blog ik aanstaande maandag 5 jaar. Als ik mijn eerste blogs teruglees, moet ik stiekem een beetje gniffelen. Alles is geschreven zonder enige kennis van SEO en van wat bezoekers nou graag zouden willen lezen. Regelmatig spreek ik mensen die mij vragen “hoe je dat nou doet zo’n blog starten”. Nou vooruit, ik deel 5 stappen met jullie, gewoon omdat het kan. 

#1 Bedenk wat voor soort blog je wilt beginnen
Mama-blogs schieten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond, evenals food-blogs en beauty-blogs. Bedenk goed wat je met je blog wilt bereiken. Welk onderwerp spreekt je aan (of misschien zijn er wel meerdere onderwerpen waar je creatief over kunt schrijven)? Ikzelf heb een vanalles-en-nog-wat-blog. Ik richt me voornamelijk op kinderen en ouders/grootouders, maar ik probeer het allemaal in een breed spectrum te zien en te brengen.

#2 Bedenk een pakkende naam
Als je een onderwerp voor je blog gevonden hebt, dan is het tijd om een pakkende naam te verzinnen. Misschien wil je je eigen naam erin verwerken, of misschien juist niet. Probeer wel iets te zoeken wat echt bij het onderwerp van jouw blog past. Kies bijvoorbeeld niet voor paardrij-meisje als je het over voetbal gaat hebben, dat geeft je lezers geen juist beeld van wat je eigenlijk doet. Heb je een naam gevonden; claimen die hap…voordat een ander ermee vandoor gaat.

#3 Kies een goede hosting
Uiteraard wil je niet dat je website om de haverklap uit de lucht is. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een goede hosting. Ik werk al jaren in WordPress, wat ik gewoon een ontzettend fijn programma vind. Het is overzichtelijk en makkelijk
aan te leren. Kies als je net begint voor een Goedkope WordPress Hosting bij Versio. Je kunt er altijd later nog voor kiezen om je pakket uit te breiden. Ga eerst maar eens eventjes kijken of “dat bloggen wel wat voor je is”.

#4 Aan de slag!
En dan is het tijd om aan de slag te gaan! Zorg dat je blog overzichtelijk is; maak een pagina waarop je jezelf voorstelt en een contactpagina, voor als mensen contact met je willen opnemen. Kom je er niet uit, neem dan gewoon contact op met je WordPress hosting bij Versio, ze willen altijd helpen is mijn ervaring!

#5 Schrijf je blog-ideeën op!
Heel vaak krijg je de meest fantastische ideeën op de vreemdste momenten. Zorg dat je altijd een kladblokje/papiertje in de buurt hebt. Het zou zonde zijn als je het een dag later weer vergeten bent.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.